מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' בני גאבר - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' בני גאבר

תאריך פרסום : 27/07/2011 | גרסת הדפסה
פ"ל
בית משפט השלום לתעבורה בחדרה
6956-07-11
27/07/2011
בפני השופט:
מוחמד מסארווה

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
ראני בני גאבר
הכרעת-דין,גזר-דין

הכרעת דין

הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום, ולפיכך אני מרשיע אותו בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום.

ניתנה והודעה היום כ"ה תמוז תשע"א, 27/07/2011 במעמד הנוכחים.

מוחמד מסארווה, שופט

גזר דין

הנאשם הורשע על-פי הודייתו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום שעניינן נהיגה בקלות ראש, נהיגה ללא רישיון נהיגה, נהיגה בזמן פסילה ונהיגה ברכב ללא ביטוח תקף, עבירות על פק' התעבורה, תקנות התעבורה ופק' ביטוח רכב מנועי (נוסח חדש) , בכך שהנאשם אשר נפסל מלהחזיק ולקבל רישיון נהיגה, בשלוש הזדמנויות שונות, בשלושה תיקים בין השנים 2008 2010, נפסל הנאשם בהעדרו מלהחזיק ולקבל רישיון נהיגה לתקופה של שנה בכל אחת משלושת התיקים, כמו שהוטלו עליו עונשים נוספים כמפורט בכתב האישום.

הודעה על גזרי הדין היות הנאשם פסול מלנהוג ברכב נמסרה לנאשם ביום 28.5.2011 ע"י המשטרה, אלא מה, שהנאשם נמצא ביום 24.7.2011 סמוך לשעה 12:15 בחדרה נוהג ברכב, נעצר ע"י ניידת משטרה בכביש 4 ומכאן הרשעתו של הנאשם.

ב"כ המאשימה בטיעוניו לעונש הצביע על החומרה שבהתנהגותו של הנאשם בכך שחרף העובדה שלנאשם אין רישיון נהיגה ומעולם לא הוציא רישיון נהיגה, נמצא נוהג ביותר מאשר בהזדמנות אחת ולאורך שנים, כמפורט בכתב האישום, חרף העובדה שהנאשם פסול מלנהוג, מעבר להיותו בלתי מורשה לנהיגה.

נהיגתו של הנאשם עלולה לסכן את המשתמשים בדרך, הנאשם אינו מסוגל להציב לעצמו גבולות למרות שהודע לו לנאשם, ע"י המשטרה שהוא נמצא בפסילה, נמצא כאמור הנאשם נוהג ברכב ביום 24.7.11 ומאז הוא נמצא במעצר.

ב"כ המאשימה מבקש להשית על הנאשם עונש של מאסר שלא לריצוי בעבודות שירות, כמו שהוא מבקש לפסול את הנאשם לתקופה ממושכת תוך הדגשה שהנאשם נמצא פסול מלקבל ולהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 שנים, שנה בכל אחד מן התיקים במצטבר. כמו שהוא מבקש להטיל על הנאשם פסילה על תנאי, מאסר על תנאי באופן מרתיע וקנס כספי אשר יציבו לנאשם גבולות.

מנגד, טוען ב"כ הנאשם כי אין זה המקרה למצות את הדין עם הנאשם, מדובר בנאשם אשר נולד למשפחה אשר עברה טראומה בכך שאימו, אשר הייתה מבוקשת ע"י מקומיים בישוב עקרבה, עברה להתגורר בישראל ובאותו מעמד ובאותו מצב עבר אביו של הנאשם להתגורר בישראל, הנאשם נולד בנסיבות אלו, חברתו לחיים נמצאת בהיריון מתקדם, הוא נמצא בעבודה מסודרת, גם חברתו לחיים עובדת וסבור הוא הנאשם, כי הוא למד את הלקח מעצם מעצרו בתיק הנוכחי, על כן מבקש הוא שלא יוטל על הנאשם מאסר בפועל ולהספק בעונשים הצופים את פני העתיד.

מעיון בגיליון הרשעותיו הקודמות של הנאשם בנושא תעבורה וגיליון הרשעותיו הפליליות של הנאשם נמצא כי הנאשם התנסה בסוגי עבירות שונות, הוטלו עליו עונשים, לרבות עונשי מאסר קצרים, עונשי מאסר על תנאי ומתברר כי הנאשם לא למד את הלקח.

נהיגתו של הנאשם לאורך שנים, מבלי שיש בידו רישיון נהיגה שניתן כדת וכדין, יש בה משום ביטוי של זלזול בהוראות החוק ונהיגתו, חרף העובדה שהוא נפסל מלנהוג ע"י ביהמ"ש מבטא זלזול גמור בצווי ביהמ"ש.

הנאשם אשר נמצא כמי שנוהג בשלושה מקרים לאורך תקופה של כ- 3 שנים מבלי שהורשה לכך ומבלי שיש בידו רישיון נהיגה, לא התייצב לדיון, נשפט בהעדרו, הודעה על פסקי הדין והיותו פסול מלנהוג נמסרה לו כדת ודין, ולמרות זאת נמצא הנאשם נוהג ברכב בהיותו נהג בלתי מורשה ובהיותו בפסילה שניתנה כדין ע"י ביהמ"ש.

בהתחשב בחומרת העבירות בהן הורשע הנאשם, בטיעוני ב"כ המאשימה ומעיון בעברו של הנאשם לחומרה, ובהתחשב בהודאת הנאשם המיידית וחיסכון הזמן השיפוטי ובטיעוני ב"כ הנאשם לקולא, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:

1.מאסר בפועל לתקופה של 6 חודשים וזאת מיום מעצרו, הוא יום 24.7.2011.

2.מאסר על תנאי לתקופה של 12 חודשים, והתנאי הוא שהנאשם לא יישא בו, אלא אם יעבור תוך שנתיים מיום שחרורו ממאסר, עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה או נהיגה בזמן פסילה, ויורשע בה בין בתקופת התנאי ובין לאחריה.

3.אני פוסל את הנאשם מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 18 חודשים בפועל, וזאת במצטבר לכל פסילה אחרת אשר הוטלה על הנאשם.

4.בהתחשב בעונשים אשר הוטלו על הנאשם, לרבות עונש המאסר, אני נמנע מלהטיל על הנאשם קנס כספי, אשר ייפול למעשה על משפחתו ולא על הנאשם.

הודעה והוסברה זכות הערעור תוך 45 יום מהיום.

ניתנה והודעה היום כ"ה תמוז תשע"א, 27/07/2011 במעמד הנוכחים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ