חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

יצחק בריל ואחר' נ' התחנה המרכזית ההחדשה בת"א בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
1534-07
29.6.2010
בפני :
אסתר נחליאלי חיאט

- נגד -
:
יצחק בריל ואחר'
:
1. התחנה המרכזית ההחדשה בת"א בע"מ
2. ת.מ.ח.ת. אחזקות בע"מ
3. עיריית תל-אביב
4. ועדת משנה לתכנון ולבניה-תכנון מקומי ת"א

החלטה

החלטה

להכרעתי שתי בקשות לסילוק התובענה על הסף ולחלופין להורות על עיכוב הליכים מחמת קיומו של הליך תלוי ועומד (Lis Alibi Pendes); בש"א 7148/09 הוגשה ע"י הנתבעות 1- 2; בש"א 3740/09 הוגשה ע"י הנתבעות 3- 4.

העובדות הצריכות לעניין:

במחצית שנות ה- 60 של המאה הקודמת החלה חברת כיכר לוינסקי בע"מ (להלן: "כיכר לוינסקי") בייזום פרויקט הכולל תחנה מרכזית לאוטובוסים ושטחים מסחריים (להלן: "הפרויקט") במקרקעין שהיו בבעלותה.

כיכר לוינסקי מכרה כ- 700 חנויות לציבור הרחב.

בניית הפרויקט החלה בראשית שנות ה- 70 ובאותה תקופה נקלעה כיכר לוינסקי לקשיים כלכליים עד שבשנת 1976 הופסקו עבודות הבניה.

משניתן צו לפירוק כיכר לוינסקי, התאגדו מספר יזמים ובשנת 1983 רכשו את הזכויות במקרקעי הפרויקט מאת המפרקים שמונו לכיכר לוינסקי (ומאוחר יותר העבירו את הזכויות לנתבעות 1- 2). בשנת 1984 אישר בית המשפט את רכישת הפרויקט.

בשנת 1998 חתמו רוכשי החנויות באמצעות ארגון בת"מ, "ארגון בעלי עסקים בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב" – עמותה רשומה בה היו חברים רוב רוכשי החנויות מכיכר לוינסקי (להלן: "בת"מ") על הסכם עם הנתבעות 1- 2 המסדיר את מערכת היחסים ביניהם. הסכם זה אושר ע"י בית המשפט. (להלן: "הסכם בת"מ").

משלב זה חלוקות הדעות ביחס לכל תחום אפשרי, החל מהמישור העובדתי וכלה בפרשנות הסכם בת"מ עליו חתמו, ההתחייבויות והזכויות הנובעות ממנו.

ביום 17.8.93 נפתח הפרויקט לקהל.

הליכים משפטיים קודמים

לצורך מתן ההחלטה ראוי לסקור בקצרה את ההליכים המשפטיים שהתנהלו בין הצדדים קודם להגשת תובענה זו.

ה.פ. 1121/95

8. ביום 15.6.95 הגישו בת"מ ו- 209 רוכשי חנויות נוספים, תובענה (ה"פ 1121/95) נגד הנתבעות 1- 2 לבית משפט זה (להלן: "התובענה הראשונה"), בה תבעו סעדים הצהרתיים ביחס לגובה דמי הניהול ואופן קביעת שיעורם וכן ביחס להסכמי הניהול שנחתמו בינם לבין הנתבעות 1- 2, כדלהלן,

א. כי הסכם בת"מ מבוטל ולא מחייב עוד.

ב. חברי הבת"מ אינם ולא היו חייבים בתשלום דמי ניהול ו/או כל תשלום אחר בגין הפעלת הפרויקט.

ג. יש להקים גוף ניהולי חדש, במקום חברת הניהול, אשר ינהל את הפרויקט שיקבע את כל העניינים הקשורים בניהול והפעלת הפרויקט לרבות שיעור דמי הניהול.

ד. לחלופין לקבוע כי הסכם בת"מ הינו ההסכם היחידי המחייב ביחסים שבין חברי בת"מ ובין הנתבעת 2 לעניין דמי הניהול, וכי אין כל תוקף לכל הסכם אחר בעניין זה.

ה. לקבוע מפתח מדורג לקביעת שיעור דמי הניהול לגבי בעלי חנויות שחנותם נפתחה.

ו. ועוד סעדים הצהרתיים לגבי אופן קבלת ההחלטות של חברת הניהול ותקפותן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>