- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
טויטו נ' איי די איי חברה לביטוח בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום פתח תקווה |
1018-03-13
12.12.2013 |
|
בפני : ריבה שרון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רחל חן טויטו - |
: איי די איי חברה לביטוח בע"מ - |
| החלטה | |
החלטה
1.התובעת- ילידת 10/81, הייתה מעורבת בשתי ת.ד נשוא התביעה: הראשונה- ת.ד מיום 18/11/06 והשניה- ת.ד. מיום 29/5/11 (להלן: "התאונות"). לאחר שעיינתי במסמכים הרפואיים המצורפים לכתב התביעה ובטיעוני הצדדים בקשר עם בקשת התובעת למינוי מומחים, מצאתי כי יש בשלב זה ראשית ראיה למינוי מומחה בתחום האורתופדי. לא מצאתי ראשית ראיה למינוי מומחה בתחום הראומטולוגי ואף לא התחום הפסיכיאטרי. ראו בהקשר זה את טיעוני הנתבעת, המקובלים עלי. אשר לתחום הנוירוכירורגי- גם בהקשר זה יש טעם בעיקר טענות הנתבעת. אוסיף כי בדיקות הדמיה שהוצגו היו תקינות, ממצא של אנגיומה ורידית בסי.טי הינו ממצא מבני התפתחותי, בדיקת האי.אמ.ג'י רלבנטית לכאורה לתחום האורתופדי. עיקר תלונות התובעת בתחום זה הן מבסמוך לת', והן סובייקטיביות.
2.אני ממנה כמומחה מטעם בית המשפט את ד"ר שאול שגיב (להלן: "המומחה").
המומחה יואיל לחוות את דעתו בדבר מצבה הרפואי של התובעת בקשר עם התאונות נשוא התביעה, לקבוע אם קיים קשר סיבתי בינה ובין תלונותיה והטיפולים שעברה- חלקם או כולם וכן האם נותרה נכות, תוך התייחסות לנכויות זמניות ולנכות צמיתה, אם בכלל והאם הינה סופית. כן יואיל המומחה להתייחס לשאלת הצורך בטיפולים, למהותם של כאלה, אם בכלל והאם ניתן לבצעם במסגרת הרפואה הציבורית.
הכל- בשים לב אף לרקע הרפואי הרלוונטי ותוך אבחנה בין שתי התאונות התייחסות לנכות אורתופדית כוללת שאינה קשורה בהן, ככל שיש כזו.
3.למניעת עיכובים בניהול התיק או תקלות, מתבקשים המומחה והצדדים לבחון כבר עתה ולהודיע לבית המשפט (רק) אם קיימת מניעה שבגינה יש לשקול את מימוש המינוי.
בשכ"ט המומחה בגין חוו"ד ושאלות הבהרה בהיקף סביר בלבד, ככל שתדרשנה, בסך של 5,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק וכן בעלות כל בדיקת עזר/אבחון שידרשו לצורך חוות הדעת במסגרת תביעה זו שלפני- שאינם מכוסים על פי דין אחר, תישא בשלב זה הנתבעת כמימון ביניים בלבד. ב"כ הצדדים יואילו לעקוב ולוודא כי פניית המומחה נתקבלה במשרדם בתוך 14 יום מהיום ואם לא תגיע- יפעלו מיד לבקשה. לאחר מכן- יוודאו כי החשבון שולם בתוך 30 יום ממועד קבלת הפניה. אסמכתא בדבר התשלום תישלח בפקס לב"כ הצדדים שכנגד ולמרפאת המומחה בסמוך לאחר ביצועו.
5.ב"כ התובעת יפנה אל המומחה ויתאמו מועד לבדיקה. המועד לא יקדם מחלוף 30 יום לאחר השלמת ההליכים המקדמיים ע"י התובעת וכן מחלוף 45 יום ממועד המצאת העתק הפניה למומחה לידי ב"כ הנתבעות- לפי המאוחר. התאריך יודע לב"כ הנתבעות, מיד לאחר תיאומו.
6.הצדדים ימציאו לידי המומחה ללא דיחוי את כל המסמכים הרפואיים הנוגעים לעניין שבמחלוקת- בהתאם לדין ולפסיקה וכן כל מסמך שיתבקש על ידו לצורך כתיבת חווה"ד. מסמכי הנתבעות יומצאו לידי המומחה בתוך 45 יום ממועד קבלת העתק הפניה למומחה מצד התובעת או בתוך 30 יום מיום השלמת ההליכים המקדמיים על ידה, לפי המאוחר.
7. המומחה יואיל לבדוק את התובעת ולהגיש את חוות דעתו לבית המשפט בהקדם האפשרי, ובתוך 30 יום ממועד הבדיקה והמצאת בדיקות עזר ככל שתתבקשנה.
8. הליכים מקדמיים שטרם הסתיימו, לרבות תצהירי תשובות לשאלונים, גילוי מסמכים כללי וספציפי, פרטים נוספים וכיו"ב יושלמו הדדית בתוך 30 יום מהיום.
9.לאחר קבלת חוו"ד יוגשו תחשיבי נזק מפורטים וריאליים, כל צד בתוך 30 יום.
10.פגרות בית המשפט תבואנה במניין הימים והמועדים שנקבעו בהחלטתי .
11.החלטתי מיתרת את הדיון הקבוע ליום 16/12/13. הצעתי תשלח בדואר בבוא העת.
ב"כ התובעת יעקבו אחר התהליך וירשמו את התיק לפניהם למעקב. ככל שיתעורר צורך בפניה לעזרת בימ"ש בזירוז התהליך, אבקש כי זו לא תעשה לפני מיצוי פניה בדרך המקובלת של הצד המבקש לגורמים הרלבנטיים.
החלטתי תשלח למומחה (בדואר) ולב"כ הצדדים (בפקס)
ניתנה היום, ט' טבת תשע"ד, 12 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
