מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חיימוב נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חיימוב נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ

תאריך פרסום : 26/06/2013 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
44247-04-12
22/06/2013
בפני השופט:
ריבה שרון

- נגד -
התובע:
רעיסה חיימוב-
הנתבע:
מגדל חברה לביטוח בע"מ-

החלטה

1.התובעת- ילידת 1962, הייתה מעורבת בת.ד נשוא התביעה מיום 7/10/11 (להלן: "התאונה"). לפני בקשה למינוי מומחים בתחומי האורתופדיה, פסיכיאטריה, נוירולוגיה, פרוקטולוגיה. בחנתי את המסמכים הרפואיים שהוצגו ואת טענות הצדדים לצורך הבקשה למינוי מומחים.

אין כל ראשית ראיה למינוי מומחה בתחום הנוירולוגיה.

אין כל ראיה למינוי מומחה בתחום הפרוקטולוגיה. התובעת סבלה, על פי המסמכים, מטחורים שהצריכו טיפול בסמוך לתאונה אך לא שוכנעתי שיש קשר סיבתי כלשהו בין התאונה למצבה.

בתחום האורתופדי- מהמסמכים הרפואיים שהוצגו, לתובעת עבר מגוון. מפרק ההסטוריה הרפואית שבמסמכי רופאת משפחה עולה, בין היתר- כי בעברה שתי תאונות קודמות, לפחות, עם פגיעות באיברים שונים, אוסתיאופורוזיס, פריצות דיסק בחוליות שונות (צוואר וגב ), עקמת. בצילום- לא נמצ שבר בעצם הזנב. לא בלי היסוס- אמנה מומחה ולו למען הסר ספק.

בתחום הנפשי- בפרק ההסטוריה הרפואית הנ"ל נכתב כי סבלה מהפרעה הסתגלותית בחודש 5/02. התיעוד הרפואי דל ואין המשך טיפול, וראו בנימוקי התגובה. גם כאן, ראיתי להעתר לבקשה, מחמת הספק ובשים לב לכך שמדובר בתביעה המתנהלת על פי חוק הפלת"ד- שאין בה דרך אחרת לאפשר את בחינת הטענות שברפואה . חזקה על כל מומחה כי יתן את הדעת לכל הסוגיות הרלבנטיות בהקשר זה ובכלל.

2.אשר על כן אני ממנה מומחים מטעם בית המשפט, כדלקמן:

בתחום האורתופדיה- את ד"ר משה לוינקופף, ביה"ח שיבא

בתחום הנפשי- את ד"ר נעון (משיח) עדינה , מביה"ח שער מנשה (להלן: "המומחים") .

3.המומחים יואילו לחוות את דעתם בדבר מצבה הרפואי של התובעת בקשר עם התאונה נשוא התביעה, לקבוע בעיקר האם קיים קשר סיבתי בינה ובין תלונות התובעת, ממצאים וטיפולים שעברה- חלקם או כולם וכן האם נותרה נכות, תוך התייחסות לנכויות זמניות ולנכות צמיתה, אם בכלל. כן יואילו המומחים להתייחס לשאלת הצורך בטיפולים, למהותם של כאלה, אם בכלל. הכל,- בשים לב אף לרקע רפואי ואישי רלוונטי.

4.למניעת עיכובים בניהול התיק או תקלות, מתבקשים המומחים והצדדים לבחון כבר עתה ולהודיע לבית המשפט (רק) אם קיימת מניעה שבגינה יש לשקול את מימוש המינויים בתיק זה.

5.בשכ"ט המומחים ובעלות כל בדיקה ואבחון שידרשו לצורך חוות הדעת במסגרת תביעה זו שלפני- שאינם מכוסים על פי דין אחר, ישאו בשלב זה הצדדים בחלקים שווים- כמימון ביניים, ובסיום ההליך אקבע את זהות הגורם המשלם.

התשלום ייעשה מראש טרם הבדיקה ותשומת לב המומחים מופנית לכך כדי למנוע עיכובים מיותרים בחוות הדעת.

באחריות ב"כ התובעת לוודא כי חלקה של מרשתה בשכר המומחים הופקד בידה בטרם פניה בכתב אליהם. עוד באחריותה לוודא כי שכר המומחים שולם מראש ע"י שני הצדדים בטרם בדיקה בפועל. תשומת לב המומחים מופנית להוראה זו, למניעת תקלות ועיכובים מיותרים בהליך.

ב"כ הצדדים יואילו לעקוב ולוודא כי חשבונו של כ"א מהמומחים נתקבל במשרדם בתוך 21 יום מהיום, ואם לא- יפעלו לבקשו ממרפאת המומחים ולאחר מכן- ידאגו לפרעונו בתוך 30 יום ממועד קבלתו. העתק אסמכתא בדבר תשלום- יומצא בפקס לב"כ התובעת ולמרפאת כל מומחה מיד בסמוך לאחר ביצועו.

5. ב"כ התובעת תפנה אל המומחים ויקבעו בדיקה במועד מוקדם ככל האפשר, אך באחריותה כאמור לוודא כי בדיקה לא תקויים לפני ששכר מומחה שולם. בנוסף- קביעת מועד לבדיקה כפופה לחלוף 60 יום מהשלמת ההליכים המקדמיים. המועדים אף לא יקדמו מ- 60 יום לאחר המצאת העתק הפניה לב"כ הנתבעת והם יודעו לב"כ הנתבעת, מיד לאחר תיאומו.

6.הצדדים יעבירו למומחים ללא דיחוי את כל המסמכים בדבר הטיפול הרפואי שניתן לתובעת והבדיקות שנבדקה לצורך אותו טיפול, הנוגעים לעניין שבמחלוקת, ובהתאם לדין ולפסיקה.

כן יומצאו למומחים- לאלתר, כל מסמך ובדיקה שיתבקש על ידם לצורך כתיבת חווה"ד והתובעת תעמוד לכל בדיקת עזר, אבחון וכיו"ב שידרשו למומחים.

7.המומחים יואילו לבדוק את התובעת ולהגיש את חוות דעתם לבית המשפט בתוך 30 יום ממועד בדיקה ו/או המצאת בדיקות עזר שיבקשו.

8.עם קבלת כל חוות-הדעת יגישו הצדדים תחשיבי נזק ריאליים ומפורטים- כל צד בתוך 30 יום. הצעתי תשלח בדואר, ככל שהדבר יתאפשר

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ