- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ה"פ 60405-06-14 בניני ישקו לבנין ומקרקעין בעמ ואח' נ' אלון רבוע כחול ישראל בע"מ
|
ה"פ בית משפט השלום ראשון לציון |
60405-06-14
9.9.2015 |
|
בפני השופט: ארז יקואל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: אלון רבוע כחול ישראל בע"מ |
משיבות: 1. בניני ישקו לבנין ומקרקעין בעמ 2. הבאר של ישקו בע"מ |
| החלטה | |
לפניי בקשה מטעם המבקשת/המשיבה בהמרצת הפתיחה, לעכב את ההליך עד למתן הכרעה בע"א 1134/15 או לחילופין, עד לסיום הליך הגישור המתנהל בין הצדדים.
-
המשיבות השכירו למבקשת שטח מסחרי בקניון "הבאר" בשכונת נווה שקמה שבמערב לעיר ראשון לציון (להלן: "המושכר"), במסגרת הסכם שכירות שנחתם ביניהן ביום 11.10.2000 (להלן: "ההסכם"). בגדר המרצת הפתיחה שהגישו, עתרו המשיבות לצו הצהרתי לפיו אין למבקשת זכות להפעיל את סעיף האופציה שבסעיף 6.5 להסכם; כי תקופת השכירות הסתיימה וכי היא מחזיקה במושכר שלא כדין. בהתאם, עותרות המשיבות לצו עשה לפינוי המושכר.
-
בין הצדדים מתנהלים הליכים שונים בערכאות שונות. ביום 12.11.14 עוכבו ההליכים בתיק זה בשל "הליך תלוי ועומד", עד למתן פסק דין בת"א 21276-10-13. אז קבעתי כי הכרעה בהליך האחר רלוונטית להליך דנא, כי עיכוב ההליכים ימנע להכרעות סותרות והקצאת זמן שיפוטי מיותר וכי הכרעה בהליכים האחרים המתנהלים בין הצדדים עשויה לייתר את הדיון שמלפניי, או למצער לצמצם באופן משמעותי את היקפו.
-
לימים, ניתן פסק דין בת"א 21276-10-13 בו נדחתה עתירת המשיבות על כל רכיביה (להלן: "פסק הדין"). ביום 15.2.15 הגישו המשיבות ערעור על ממצאי פסק הדין במסגרת ע"א 1134/15 (להלן: "הערעור").
-
לאחר מתן פסק הדין וטרם הוגש הערעור, המבקשת עתרה לסילוק התובענה על הסף מחמת מעשה בית דין ושימוש לרעה בהליכי משפט. מנגד, המשיבות עתרו לחידוש הליכים ולתיקון תצהירי העדות הראשית מטעמם. בהחלטתי מיום 3.6.15 קבעתי כך:
"כפי שסברתי בהחלטתי לעיכוב הליכים, ממצאי פסק הדין אכן מצמצמים את יריעת המחלוקת בהליך שלפניי. משניתן פסק הדין בגינו עוכבו ההליכים, אין מניעה לחדש את ההליך ולקדם את בירור יתרת המחלוקת, תוך העדפת זכותה היסודית של התובעת (המשיבות לבקשה דנא – א.י.) לגישה לערכאות. שמורות טענות הצדדים לשלהי הדיון, גם בקשר התנהלות דיונית, עת תבחן סוגיית ההוצאות" (ר' גם הבהרה מיום 23.6.15).
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
