ה"פ
בית המשפט המחוזי ירושלים
|
19986-02-16
26/09/2016
|
בפני השופט:
ארנון דראל
|
- נגד - |
המבקש:
אליצור דריימן עו"ד ירון אליאסי
|
משיבים:
1. מצות כהן הלפרין המצות המצות המאוחדות בע"מ 2. לשכת רישום מקרקעין - ירושלים 3. משרד המשפטים/אגף רשם החברות-שות
עו"ד פרקליטות מחוז ירושלים אזרחי
|
פסק דין |
לאחר שעיינתי בעמדות הצדדים לשאלת ההמצאה לחברה, כפי שהוגשו, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לראות את המרצת הפתיחה, ככזו שהומצאה למשיבה מס' 1, וכפועל יוצא מכך שלא התייצבה לדיון ולא הגישה את תגובתה ליתן פסק דין כנגדה כמבוקש (בכפוף לאמור להלן).
אנמק בקצרה כי בנסיבות המיוחדות של הליך זה כפי שפורטו בעמדת המבקש לא ניתן לבצע המצאה לכתובת החברה. בוצעה המצאה למר חיים כהן הלפרין שהוא מנהל החברה, כעולה מתדפיס רשם החברות וכן מהבקשה שהוגשה לאישור הסדר נושים בשנת 1990. בנוסף מתוך המסמכים שצורפו אכן עולה כי מר חיים כהן הלפרין הוא זה שפעל בשם החברה גם בהזדמנויות נוספות.
איני סבור כי יש צורך לפנות פעם נוספת למי שייצג את החברה בעבר, עורך הדין א' מלכא. מתוך הודעת המייל שצורפה (מיום 25.2.16) עולה כי עורך הדין מודע להליכים שמקיים המבקש להחייאת החברה ולהעברת הנכס על שמו. עוד עולה כי מר הלפרין קיבל את המסמכים והעבירם לעורך הדין שמאשר כי "חיים הלפרין לא יכול להתנגד לבקשה שכן הוא באמת מכר את הזכויות לדריימן". כך גם לא מצאתי כל טעם לחייב את המבקש בפרסום נוסף מעבר לזה שנעשה ועל כן די בהמצאתה למנהל החברה מר כהן הלפרין. אין מקום לפנייה לבעלי המניות האחרים שעה שלא ברורה זהותם או כתובתם וכך גם אין מקום לפנות לבעלי השעבודים.
אשר לבקשת רשם החברות ורשם המקרקעין להימחק מההליך הרי שנוכח הסעד המבוקש בהמרצת הפתיחה יש לקבל את בקשתם.
על יסוד כל האמור נמחקת התובענה כלפי המשיבות 2-3 ללא צו להוצאות וניתן פסק דין הצהרתי לפיו מוצהר כי במערכת היחסים שבין המבקש לבין המשיבה 1 זכויות בעלות המשיבה 1 בנכס הידוע כתת חלקה 55, בחלקה 184, בגוש 30076 (להלן: הנכס), הועברו על ידי המשיבה 1 לבעלות המבקש מכוח הסכם המכר מיום 2.4.1985.
בכדי לבצע כל פעולה נדרשת בשם משיבה 1 לצורך השלמת העברת זכויות הבעלות בנכס האמור על שם המבקש ממנה את עורך הדין ירון אליאסי שיוכל:
א. לחתום בשם משיבה 1 על כל מסמך ו/או שטר ו/או בקשה ו/או הצהרה ו/או התחייבות ו/או תשריט נדרשים;,
ב.לייצג את משיבה 1 בפני כל גוף ו/או רשות רלוונטיים בקשר לעסקת המכר הנדונה.
ג.להופיע בשם משיבה 1 ובמקומה לעשות כל פעולה בפני כל רשות, מוסד, גוף, פקיד עירוני, ציבורי או אחר.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת