חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ה"פ 11952-01-16 בות נ' קשת המאה השקעות בע"מ

תאריך פרסום : 04/12/2016 | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי ירושלים
11952-01-16
27/11/2016
בפני השופט:
ארנון דראל

- נגד -
המבקשת:
יהודית בות
עו"ד יעקב שבת
המשיבה:
קשת המאה השקעות בע"מ
עו"ד בת אל זוהר סגל
החלטה

  1. לפני בקשה מטעם הנתבעת לסילוק התביעה על הסף, ולחילופין להורות על העברת הדיון בה לבית משפט השלום בתל אביב, וזאת בשל היעדר סמכות עניינית ומקומית.

  2. התובעת הינה בעלת מחצית מהזכויות במקרקעין הרשומים כגוש שומה 30717 חלקה 2/16 בירושלים (להלן: הדירה), עליהם רשומות המשכנתאות הבאות לטובת הנתבעת: משכנתא על סך 30,000 ₪ מיום 2.11.2014, ומשכנתא על סך 100,000 ₪ מיום 24.12.2014 (להלן: המשכנתאות).

  3. הנתבעת הינה חברת הלוואות חוץ בנקאית העוסקת במתן הלוואות, שהלוותה לתובעת סכומי כסף (להלן: ההלוואות).

  4. התובעת הגישה ביום 6.1.2016 תובענה על דרך של המרצת פתיחה למתן פסק דין הצהרתי. לטענת התובעת, בין ספטמבר 2014 לינואר 2015 נטלה מהנתבעת שלוש הלוואות, בסכום מצטבר של 190,000 ₪. בגין הלוואות אלו נרשמו המשכנתאות. תמורת ההלוואות השיבה התובעת לנתבעת עד היום 40,000 ₪, אך הנתבעת דורשת תשלום על סך 270,000 ₪ לסילוק החוב. למעשה, כך טוענת התובעת, המדובר בהוספת ריבית בגובה של כ-60%, ריבית גבוהה מהריבית המקסימלית שמותר לגבות אותה לפי חוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות, התשנ"ג – 1993, ובנוסף גבייתה עומדת בניגוד לעקרון תקנת הציבור. הסעדים שהתבקשו היו הצהרה על ביטול הסכמי ההלוואות שנחתמו, הצהרה כי התובעת אינה חייבת בריבית, הצהרה כי המשכנתאות על המקרקעין (שניתנו במסגרת אותם הסכמים) מבוטלות וכן החזר שטרי החוב חתומים.

  5. הנתבעת טוענת בכתב התשובה שהגישה כי התובעת נטלה ממנה, מספר הלוואות . הסכמי ההלוואות נחתמו במשרדי הנתבעת בבת ים, לאחר שהוסבר לתובעת על תנאיהן. לאחר שהחלה התובעת לפגר בתשלומים, ולאחר שמי מטעם הנתבעת פנו לתובעת מספר פעמים בדרישה להסדיר את חוב הפיגורים, פנו התובעת, בנה ובעלה, אל הנתבעת בבקשה לקבל הלוואה נוספת על סך 500,000 ₪ לכיסוי החובות הכספיים של התובעת, המשכנתאות וחובות הבן, אך הנתבעת סירבה.

  6. הנתבעת דוחה את טענת התובעת כי שילמה 40,000 ₪ לפירעון החוב, ומציינת כי התובעת לא הציגה אסמכתאות לכך. לטענת הנתבעת התובעת שילמה עד כה בגין חובה 24,000 ₪, וכיום לאחר קיזוז סכום זה, עומד סכום ההלוואה בצירוף הריבית על כ-236,000₪. עוד מוסיפה הנתבעת כי התובעת נטלה את ההלוואות בחוסר תום לב, וכי כיום היא מבקשת לעשות שימוש בהליך המשפטי בכדי להתחמק מהשבת חובותיה לנתבעת. הנתבעת מבקשת כי הדיון בתובענה יועבר לבית המשפט המוסמך, וכי זה יורה לתובעת לשלם את חובה לאלתר. לחילופין מצהירה הנתבעת כי תפנה למימוש המשכנתא, מהלך שיביא לפירעון חובותיה הרבים של התובעת ויטיב עמה ועם נושיה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ