הצדדים הגישו תחשיבי נזק ותצהירי עדות ראשית. בחנתים.
ילידת 12/58. נפילה בחניון ב- 12/10. הוצגו תמונות. תצהיר הבת כע.ראיה הוגש גם כן. שבר מרוסק בכתף שמ'. מהלך החלמה וטיפולים כמפורט בחוו"ד. איבר שלא ניתן לגיבוס, על כל המשתמע מכך, מבחינת כאב וסבל, הצורך בעז' הזולת בכל פעולה יומיומית, התלות בהסעות וכו'. מנהלת כספים. אין ירידה בהכנסות. חזרה לעבודתה כעבור כ- 3.5 ח'. שכרה בהעדרות שולם ע"ח ימי מחלה, הניתנים לפדיון עפ"י אישור מעסיק, אך המנגנון והשווי לא פורטו. נכות רפואית מוסכמת בשיעור של 12.5%. אמנם יד לא דומיננטית אך לא ניתן לקבל שאין לה כל מימד תפקודי, כטענת הנתבעת. ועוד.
נתתי את הדעת לכל טענות הצדדים- הן במישור הנזק והן במישור החבות.
על יסוד כל המצוי לפני בשלב
זה- הצעתי הינה לסיים את התיק בפשרה כנגד פיצוי בסך של 147,000 ש"ח נטו. הנ"ל אחרי ניכוי א"ת. לנ"ל- יש להוסיף הפסדי עבר מוכחים לתק' העדרות בניכוי 20% א"ת, או- 15,000 ש"ח אין די באישור המעסיק, ראו לעיל. לנ"ל יווספו שכ"ט עו"ד בשיעור המקובל והוצאות משפט.
מורכב מ(הסכומים מעוגלים וגלובליים. מצוינים פרמטרים כלליים ): כ"ס- 45,000 ש"ח, הפסדי שכר בעבר- בכפוף לאישור מעסיק או שליש ההפסד ל- 3.5 ח' העדרות , פגיעה בכושר ההשתכרות לעתיד- 60,000 ש"ח , עזרת הזולת/משפחה- עבר עתיד- 72,000 ש"ח לפי תוס' של פעם בחודש ועזרה רבה יותר בתק' ההחלמה, הוצאות- 7,000 ש"ח. א"ת- לצרכי פשרה בלבד: 20%.
הצעתי אינה מחייבת כמובן את מי מהצדדים אך גם לא את בית-המשפט. אציין עם זאת, כי היא מועלית לאחר מחשבה ועיבוד יסודי של המצוי בפני בשלב זה ויש בה לטעמי כדי להוות קניית סיכונים וסיכויים הדדית הנכונה לשלב זה של הדיון.
הצדדים מוזמנים לבוא בדברים, למצות הדברות ולהודיעני את תוצאותיה
בהודעה משותפת שתוגש ע"י ב"כ התובע,
עד לא יאוחר מיום 2/9/13. תשובת התובע לנתבעת תינתן (ישירות לב"כ) עד ליום 11/7/13. הנתבעת תשיב (ישירות לב"כ התובע) עד ליום 1/9/13.
הדיון הקבוע ליום מוקד פלת"ד מתייתר.
אין צורך בהודעות ביניים חיוביות לתיק. בהצלחה.
המזכירות תואיל לשלוח את הצעתי לב"כ הצדדים- בפקס. ב"כ התובע יעקבו אחר קבלת תשובת הנתבעת וירשמו לפניהם ת.פ להגשת ההודעה לתיק.
ניתנה היום, כ' תמוז תשע"ג, 28 יוני 2013, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת