המ"ש
בית משפט השלום אשדוד
|
6315-09-14
05/10/2014
|
בפני השופט:
אבשלום מאושר
|
| - נגד - |
מבקש:
גולן זגורי
|
משיבה:
מדינת ישראל
|
| החלטה |
החלטה
1.בפניי "בקשה להארכת מועד להישפט לפי סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), התשמ"ב- 1982" (להלן: "החסד"פ").
2.עסקינן בהודעת תשלום קנס מספר 90502822274 שעניינה אי ציות לרמזור אדום, אשר נרשמה לחובת רכב מספר 6408216 ביום 21.01.14.
טענות המבקש:
-
המבקש לא החזיק ברכב ו/או ביצע את העבירה.
-
רק ביום 20.08.14 בעקבות דרישה לתשלום קנס ותוספות פיגורים, התברר למבקש כי ישנו חוב בגין עבירה של אי ציות לאור אדום.
-
מבירור שערך המבקש עולה כי מדובר ברכב אשר המבקש מכר לפני ביצוע העבירה והעברת הבעלות על הרכב לא התבצעה היות והקונה לא העביר התמורה המלאה עבור הרכב.
-
המבקש מחזיק בזיכרון דברים לפיו מתחייב הקונה, מר אמנון גלולה, לשאת בכל האחריות והתשלומים, לרבות דו"חות תעבורה מיום חתימת ההסכם.
-
לא הומצא למבקש כתב האישום כדין ולא ידע על עבירה זו ולכן לא יכול היה להגיש בקשה להסבת הד"וח או בקשה להישפט.
בנסיבות אלו ועל מנת למנוע עיוות דין עותר המבקש להארכת מועד להגשת בקשה להישפט וכן להורות על עיכוב ביצוע וזאת עד להחלטה בבקשה.
טענות המשיבה:
א.המבקש קיבל דו"ח- תשלום קנס מכוח חזקת הבעלות.
ב.משלא הועברה הבעלות ברכב מכל סיבה שהיא, האחריות רובצת לפתחו של המבקש.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת