חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

המ"ש 15545-11-16 אל אעסם נ' תביעות תעבורה נגב ואח'

תאריך פרסום : 31/12/2016 | גרסת הדפסה
המ"ש
בית משפט השלום באר שבע לתעבורה
15545-11-16
27/12/2016
בפני סגן הנשיא:
דוד לנדסמן

- נגד -
מבקשים:
סלח אל אעסם
משיבים:
1. תביעות תעבורה נגב
2. משטרת ישראל-פניות נהגים

החלטה

 

בפני בקשה להארכת מועד להישפט מכח סעיף 230 ל-חסד"פ.

 

במסגרת הבקשה, ביקש ב"כ המבקש להסב את דו"ח מספר: 504154023 על שם מבצע העבירה בפועל, מר סמי אלעסם מצורף תצהיר מטעם מבצע העבירה.

 

לטענת ב"כ המבקש, מדובר בדו"ח מצלמה, אשר מעולם לא הגיע למבקש ונודע לו על עצם קיום הדו"ח רק לאחר שביצע בדיקה אקראית במשרד הרישוי וקיבל תדפיס ניקוד לנהג.

 

עוד נטען על ידי ב"כ המבקש, כי נגרם למבקש עיוות דין מעצם הרשעתו בדו"ח. מה עוד, שמדובר באב למשפחה מרובת ילדים, חולה לב הזקוק מאוד לרשיון הנהיגה שלו.

 

ב"כ המשיבה, הביעה התנגדותה לבקשה מהטעם שהדו"ח הגיע לביתו של המבקש ואישור המסירה חזר בציון "לא נדרש". בנוסף, הקנס שולם ביום 28.12.15 כך שהמבקש ידע על עצם קיומו.

 

לעניין העונש, ציינה המשיבה כי המבקש קיבל עונש המצוי בתחום הענישה הראוי, ואין מקום לפתוח שוב את שערי בית המשפט.

 

לאחר עיון בבקשה ונימוקיה, מצאתי לנכון לא להיעתר לבקשה מהטעמים הבאים:

1. הדו"ח שנשלח למבקש, הגיע לכתובת המצויה במשרד הרישוי וחזר בציון "לא נדרש", אם המבקש שינה כתובתו – היה עליו לעדכן את משרד הפנים ומשרד הרישוי – כך שיש לו להלין אלא על עצמו.

2. המבקש היה צריך להודיע על רצונו להישפט, תוך מנין הימים הקבוע בחוק ולא כעבור זמן רב, וזאת אחרי שצבר נקודות המחייבות אותו באמצעי תיקון ע"י משרד הרישוי ונראה כי בקשה זו מטרתה רק כדי להיחלץ מציפורני אמצעי התיקון. מה עוד, שהמבקש שילם הקנס שהושת עליו בגין דו"ח זה ולפי סעיף 229 (ח) ל-חסד"פ, תשלום הקנס מהווה הרשעה בדין וריצוי העונש.

3. אי העתרות לבקשה לא תגרום עיוות דין היות ומדובר בקנס מקורי – אותו דאג המבקש לשלם.

4. מאחר שהמבקש לא הציג טעם ראוי ונכון להגשת הבקשה באיחור והדו"חות אף שולמו, אין אני סבור שיש מקום לפתיחת שערי בית המשפט בשלב כל כך מאוחר בפני המבקש.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ