חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

המילניום - רפואה סינית בע"מ נ' אם-סטאר מתנות בע"מ

תאריך פרסום : 05/05/2012 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום כפר סבא
33638-10-10
01/05/2012
בפני השופט:
מירב בן-ארי

- נגד -
התובע:
המילניום - רפואה סינית בע"מ ע"י עו"ד שחר סקופ
הנתבע:
אם-סטאר מתנות בע"מ ע"י עו"ד יאיר עמוס

פסק-דין

1.הצדדים הסכימו למתן פסק דין על דרך הפשרה.

2.להלן יפורטו עיקרי הדברים.

3.עסקינן בתביעה על סכום קצוב, סך של 3,640 ₪, שעניינה שתי הזמנות לאספקת מוצרים.

התובעת היא חברה העוסקת בשיווק מוצרי בריאות.

הנתבעת עוסקת במכירת מתנות, מזכרות ומוצרים פרסומיים ללקוחות שונים.

הנתבעת הזמינה מהתובעת בשתי הזמנות רכש שונות, בקבוקוני שמן אורן.

בהזמנה הראשונה, מיום 27.8.08, הזמינה 650 בקבוקים, בעלות של 3,003 ₪ כולל מע"מ.

בהזמנה השנייה הזמינה 120 בקבוקונים, בעלות של 554.40 ₪ כולל מע"מ.

4.הנתבעת טענה כי ההזמנה השנייה בוטלה על ידה, שעה לאחר ביצועה, ואילו ההזמנה הראשונה בוטלה על ידי התובעת. מכל מקום, המוצרים הכלולים בשתי ההזמנות – לא סופקו.

מטעם הנתבעת הוגש תצהירה של גב' מאירה בלכר.

בלכה העידה כי ביצעה את ההזמנה הראשונה. לאחר מכן, הלקוח ביקש להגדיל את הכמות בהזמנתו, ועל כן ביצעה את ההזמנה השנייה.

הלקוח חזר וביקש להקטין את הכמויות ועל כן, בטרם חלפה שעה מעת ביצוע ההזמנה השנייה, בלכר ביקשה לבטלה, אך נמסר לה על ידי התובעת שהדבר אינו אפשרי.

טענה זו הייתה תמוהה לטעמה של בלכר, שכן ההזמנה הראשונה טרם סופקה, אף שחלף שבוע, וממילא בלכר לא הבינה מדוע אין אפשרות לבטל את ההזמנה השנייה אף שחלפה בסך הכול שעה מאז ביצועה.

מכל מקום, בלכר הודיעה כי תכבד את ההזמנה הראשונה, וכן הבהירה כי הלקוח זקוק למוצרים בדחיפות, וביקשה להעבירם ללא דיחוי. התובעת, מצדה, הודיעה כי אם הנתבעת מבטלת את ההזמנה השנייה, אין בכוונתה לספק את המוצרים, גם לא של ההזמנה הראשונה.

בלכר הסבירה כי אם לא יסופקו המוצרים בהתאם להזמנה הראשונה, ייגרמו לנתבעת נזקים, אך התובעת הבהירה כי אין בכוונתה לספק את המוצרים לפי ההזמנה הראשונה, אלא אם יסופקו יחד עם ההזמנה השנייה.

משכך, ולאחר שהתובעת סירבה לספק את המוצרים לפי ההזמנה הראשונה, בלכר חיפשה ספקים אחרים. לבסוף, רכשה 360 בקבוקונים מספק אחד, ועוד 145 זוגות בקבוקים מספק נוסף, בעלות גבוהה יותר לבקבוק. דבר זה כשלעצמו מעיד, לטענת הנתבעת, על כך שההזמנה בוטלה שלא ביוזמתה.

5.מטעם התובעת העיד מר אמיתי אלמליח.

אלמליח העיד כי ההזמנה הראשונה הייתה הזמנה מיוחדת, שהוא נדרש להזמין מספק שאינו עובד עמו בדרך כלל, שכן הנתבעת דרשה פקק מיוחד.

אלמליח פנה למר דותן יוגב, וביצע מולו את ההזמנה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ