- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
המוסד לביטוח לאומי נ' איי. אי. ג'י. ביטוח זהב בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
25872-10-09
27.1.2011 |
|
בפני : אייל דורון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: המוסד לביטוח לאומי ע"י עו"ד שושנה ברוידא |
: 1. איי. אי. ג'י. ביטוח זהב בע"מ 2. אבנר-איגוד לביטוח נפגעי רכב בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשה לתיקון כתב תביעה, על דרך הוספת טענה ביחס לזכות השיבוב של התובע (להלן: "הבקשה").
במסגרת כתב התביעה המקורי עתר המבקש לחייב את המשיבות במלוא גובה הגמלאות המשולמות על ידו לעזבונו של המנוח ספר איתמר (להלן: "העזבון"), מכוח זכות השיבוב המוקנית לו בהתאם לסעיף 328 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 (להלן: "החוק").
המשיבות טענו בכתב ההגנה שהוגש מטעמן, כי בנסיבות המקרה דנן חלות הוראות הסכם השיפוי רב השנים שבין הצדדים (להלן: "ההסכם"), אשר בוטל על ידי המבקש בשנת 2009. על פי הוראות ההסכם, אין המבקש זכאי לשיפוי בגין מלוא גובה הגמלאות, כי אם בשיעור נמוך יותר, אולם התובע לא טען לשיבוב מכוח ההסכם בכתב תביעתו.
משכך, עתר התובע לתקן את כתב תביעתו באופן שתתווסף טענה חלופית ביחס לזכותו לשיבוב מאת הנתבעות, כך שבמידה וייקבע כי ההסכם יחול על המקרה דנן, הרי שמבוקש לפסוק לתובע את שיבוב הגמלאות בשיעור של 80% מסך כל הגמלאות, בצירוף ריבית הסכמית, בהתאם להוראות ההסכם.
המשיבות מתנגדות לבקשה, בטענה כי מדובר בהוספת עילה חדשה לכתב התביעה וכי אילו הוגשה תביעה מכוח עילה חדשה זו, הרי שלמשיבות הייתה עומדת כנגדה טענת התיישנות, ועל כן אין לקבלה. עוד טענו המשיבות, כי מטעם המבקש היה שיהוי רב בהגשת הבקשה וגם מטעם זה יש לדחותה.
אומר כבר עתה כי דין הבקשה להתקבל.
גישתו של בית המשפט ביחס לתיקון כתבי טענות הינה ליבראלית וכאשר דרוש התיקון לצורך הכרעה בשאלות האמיתיות השנויות במחלוקת שבין בעלי הדין, כלשון תקנה 92 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984, יתיר בית המשפט את התיקון המבוקש, למעט במקרים חריגים (ראו: רע"א 2345/98 דנגור נ' ליבנה, פ"ד נב(3) 427 וכן יואל זוסמן סדרי הדין האזרחי (מהדורה שביעית, 1995), עמ' 337-338).
בצד המבחן שביסוד תקנה 92 הנ"ל, בדבר הכרעה בשאלות האמיתיות השנויות במחלוקת, בבואו של בית המשפט לבחון בקשה לתיקון כתב טענות, עליו לשקול את התנהגותו של בעל הדין המבקש את התיקון, את השלב בו מוגשת הבקשה וכן את הנזק אשר ייגרם לבעל הדין היריב.
בענייננו, מבקש התובע לבסס את זכותו לשיבוב מכוח סעיף 328 לחוק ולחילופין מכוח הוראות ההסכם, ככל שזה יחול על הנסיבות דנן. הווה אומר, הסוגיה שבמחלוקת נותרה כפי שהייתה והיא: שאלת זכאותו של התובע לשיבוב מאת הנתבעות (השוו: רע"א 5064/90 סאסי נ' יקבי ארזה ת.ר.ז בע"מ, פ"ד מה(2) 130).
ויודגש, הוספת הטענה בדבר ביסוס זכות השיבוב מכוח ההסכם ולא רק מכוח החוק, איננה בגדר עילה חדשה, כי אם חלק מאותה עילה העומדת בבסיס התביעה ואשר שנויה במחלוקת בין הצדדים, והיא כאמור, זכאותו של התובע לשיבוב בגין הגמלאות המשולמות על ידו לעזבון.
יצוין, כי הבקשה הוגשה בשלב מקדמי של ההליך, בטרם התקיים דיון בתיק, כאשר המבקש פעל בתום לב וביקש את התיקון לאחר ששאלת תחולתו של ההסכם עלתה מפי המשיבות והמבקש אף התייחס לקיומו של ההסכם בכתב התביעה המקורי שהוגש מטעמו.
משכך, הבקשה מתקבלת, כאמור לעיל, וכתב התביעה המתוקן יצורף לתיק.
אינני רואה צורך להכריע כעת בטענת המשיבות בדבר התיישנות והצדדים יהיו רשאים להעלות טענותיהם בעניין זה במהלך הדיון בתיק.
בנסיבות העניין אינני עושה צו להוצאות.
ניתנה היום, כ"ב שבט תשע"א, 27 ינואר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
