חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הכשרה חברה לביטוח בע"מ נ' וקנין ואח'

תאריך פרסום : 17/07/2013 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חיפה
35473-07-12
09/07/2013
בפני השופט:
שלמה לבנוני

- נגד -
התובע:
הכשרה חברה לביטוח בע"מ
הנתבע:
1. מקסים ועקנין
2. הראל חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

פסק דין

1.בתאריך 13.6.12 ארעה תאונת דרכים בה היו מעורבים רכב פרטי מס' 39-276-66, בבעלותה של גב' מירב-ברגר עטרה, שהייתה נהוגה על ידי מר בנציון ברגר (להלן – "המבוטח"), ומבוטחת אצל התובעת, וכן מונית מס' 70-902-25 שהייתה בבעלות ובנהיגת הנתבע 1 (להלן – "הנתבע"), ומבוטחת אצל הנתבעת 2 (להלן – "הנתבעת"). בהתאם להוראות הפוליסה שילמה התובעת למבוטח תגמולי ביטוח בגין נזקי רכוש שנגרמו לרכב הפרטי. בהיותה סבורה שהתאונה ארעה כתוצאה מרשלנותו של הנתבע, הוגשה תובענת שיבוב נגד הנתבעים על סך 7,923 ₪. הנתבעים התגוננו בפני התביעה. לא נשמעה כל השגה רצינית לעניין סכום התביעה. מנגד קיימת מחלוקת בשאלת החבות.

2.לגרסתו של המבוטח, כעולה מטופס הודעה על תאונה שמסר לתובעת, "האירוע ארע בכביש 22. רכב מסוג מרצדס (מונית) נסע בנתיב השמאלי סטה בפתאומיות לנתיב הימני בו נסעתי. בלמתי בחוזקה וסטיתי ימינה אך פגעתי ברכב". לגרסתו של הנתבע, כעולה מטופס הודעה על התאונה שמסר לנתבעת, "נסעתי בכביש הנ"ל בנתיב ימין. רכב צד ג' פגע בי מאחור וגרם לנזקים. מסתבר שנהג צד ג' לא היה מרוכז ואכל תוך כדי נסיעה".

שתי ההודעות יכולות להתיישב עם התרחשות התאונה. ככל שעסקינן בגרסתו של המבוטח הרי היא נתמכת בתרשים המתאר את אירוע התאונה. ככל שעסקינן בגרסתו של הנתבע, היא נתמכת בנתון ייחודי אודות חוסר הריכוז של המבוטח, והסיבה לכך, דהיינו אכילתו תוך כדי הנסיעה.

3.משאלו הם פני הדברים מכריעים את הכף סימני הנזק לרכב הפרטי התומכים בבירור בגרסתו של המבוטח. אכן בחינת הנזק שנגרם לרכב המבוטח מעלה כי קיים מוקד מובהק של נזק בחלק הקדמי הימני. יתר חזית הרכב, לכאורה, כמעט לא ניזוקה ומספר הרישוי הקדמי נותר על כנו ישר. אילו היה מדובר, כגרסת הנתבע, בפגיעה "קלאסית" מאחור כתוצאה מאי שמירת מרחק, ברור שנזקי חזית רכב המבוטח היו מצויים לכל אורך החזית. לנוכח כל אלו בדעתי להעדיף את גרסתו של המבוטח.

4.לפיכך הנני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 7,923 ₪ בצירוף ריבית והפרשי הצמדה כדין מיום 18.7.12 ועד מועד התשלום המלא בפועל, מלוא אגרת התביעה ושכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪ בצירוף ריבית והפרשי הצמדה כדין מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל. הסכומים האמורים ישולמו לידיו הנאמנות של ב"כ התובעת תוך 30 יום מיום המצאת פסק דיני זה כאשר פגרת בית המשפט לא תקטע את מירוץ המועדים האמור.

5.המזכירות תמציא עותק מפסק דיני לב"כ הצדדים.

ניתנה היום, ב' אב תשע"ג, 09 יולי 2013, בהעדר הצדדים.

_________________________

שלמה לבנוני, שופט

סגן נשיא

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ