מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הכרעת דין וגזר דין בתיק ז"י 515/12 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הכרעת דין וגזר דין בתיק ז"י 515/12

תאריך פרסום : 29/01/2013 | גרסת הדפסה
ז"י
בית הדין הצבאי המחוזי מחוז שיפוטי ז"י
515-12
29/11/2012
בפני השופט:
סא"ל מאיה גולדשמידט

- נגד -
התובע:
התובע הצבאי
עו"ד סגן (במיל') גל מנשה
הנתבע:
טוראי ח.ק
עו"ד יהונתן רבינוביץ
הכרעת דין וגזר דין

על פי הודאתה באשמה, מורשעת הנאשמת בעבירה של העדר מן השירות שלא ברשות, לפי סעיף 94 לחש"ץ, תשט"ו - 1955, על כך שנעדרה ללא רשות מיחידתה, בט"ר דותן xxxx, מיום 06/09/2012 ועד יום 21/11/2012, שהם 77 ימים.

ניתנה והודעה היום, ט"ו כסלו תשע"ג, 29/11/2012, בפומבי ובמעמד הצדדים.

_____( - )_____

שופטת

גזר דין

הנאשמת, טוראי ח.ק, נותנת את הדין בגין עבירה של העדר מן השירות לתקופה בת 77 ימים שבסופה התייצבה.

הנאשמת משרתת בצה"ל כשנה. לחובתה מספר היעדרויות קודמות בגינן נדונה בדין משמעתי. במכתב שכתבה הנאשמת פורט הרקע להיעדרותה, אשר לא יפורט מטעמי צנעת הפרט. יצוין עם זאת, כי עקב אירוע שעברה הנאשמת בגיל 15 בערך, נקלעה לקשיים נפשיים ואף במהלך שירותה הצבאי פגשה מספר פעמים בגורמי בריאות הנפש. הדבר אף הוביל, לטענתה, כעולה ממכתבה, ס/1, לכך ששובצה בתנאים של "יומיות", כיוון שהתקשתה להסתגל לשירות במקום סגור. הנאשמת טענה עם זאת, כי גורמי ברה"ן ביחידתה לא הצליחו לסייע לה. מדבריה, החלה היעדרותה על רקע מפגש טראומתי כשבועיים לפני תחילת ההיעדרות, ובמהלך תקופת היעדרותה, קיבלה תמיכה מדודתה לצורך התמודדות עם קשייה.

התביעה עתרה להטלת עונש מאסר ממשי ומרתיע בצירוף עונש מאסר מותנה. בטיעוניה הדגישה כי אינה מתעלמת ממצבה של הנאשמת, אולם מבקשת לשקול את היעדרויותיה הקודמות והעובדה כי עשתה דין לעצמה ולא מיצתה את האפשרויות לקבלת סיוע במסגרת השירות הצבאי. מנגד, טענה ההגנה כי נסיבותיה האישיות החריגות של הנאשמת והרקע לראשית היעדרותה נדרשים להישקל במסגרת גזר דינה, כך שיוטל עליה עונש מקל ככל האפשר.

בבואי לגזור את עונשה של הנאשמת, מצאתי כי לא ניתן להתעלם מעברה המשמעתי וממשך ההיעדרות. עם זאת, עולה גם מהמסמכים וגם מעדותה של הנאשמת כי אכן הרקע להיעדרות נעוץ באותו קושי שחוותה על רקע הפגיעה בה. עניין זה, הביאני שלא למצות את הדין עם הנאשמת ולהטיל עליה עונש מאסר אשר ברובו צופה פני עתיד.

סוף דבר, על הנאשמת יושתו העונשים הבאים:

  1. עשרים ואחד (21) ימי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרה.
  2. שישים (60) ימי מאסר מותנים למשך שנתיים (2), לבל תעבור עבירה לפי סעיפים 92, 94 או 121 לחש"ץ.

זכות ערעור כחוק.

ניתן והודע היום, ט"ו כסלו תשע"ג, 29/11/2012, בפומבי ובמעמד הצדדים.

_____( - )_____

שופטת

העתק נכון מן המקור

עו"ד מיטל פרי, סרן

ע. משפטית לנשיא ביה"ד

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ