מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הכרעת דין בתיק תיק צבאי 383/12 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הכרעת דין בתיק תיק צבאי 383/12

תאריך פרסום : 04/11/2012 | גרסת הדפסה
תיק צבאי
בית הדין הצבאי המחוזי צפון
383-12
07/08/2012
בפני השופט:
סא"ל כרמל ווהבי - אב"ד

- נגד -
התובע:
התובע הצבאי
עו"ד סגן אור פרים
הנתבע:
טוראי ו.מ
עו"ד מאשה יודשקין
הכרעת דין

הנאשם, טוראי ו.מ מורשע, על פי הודאתו, בעבירה שעניינה שימוש בסם מסוכן, לפי סעיף 7 (א)+(ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג - 1973, בהתאם לכתב האישום המתוקן ולפרטים הנוספים.

ניתנה והודעה היום, 7 באוגוסט 2012, י"ט באב התשע"ב, בפומבי ובמעמד הנאשם והצדדים.

­­­­­_________

אב"ד

גזר דין

הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה שעניינה שימוש בסם מסוכן. כתב האישום המתוקן מלמד, כי במהלך חודש פברואר 2012 עשה הנאשם שימוש בסם מסוכן מסוג קנביס, בביתו, וזאת באמצעות כלי מאולתר המשמש לצריכת סם מסוכן. הפרטים הנוספים מלמדים, כי החקירה בתיק זה החלה לאחר שהנאשם עוכב יחד עם אזרח אחר על ידי גורמי משטרת ישראל בחשד לשימוש ולהחזקת סם מסוכן. בחקירתו מסר הנאשם, כי את הסם שצרך רכש מאזרח, וכי סם זה שימש אותו בשתי הזדמנויות שונות באותו תאריך. דגימת שתן שניטלה מן הנאשם במהלך החקירה נמצאה חיובית לסם מסוג קנביס בבדיקת המעבדה לתרעולה. עוד עולה מן הפרטים הנוספים, כי בגין תיק זה הנאשם הוחזק במעצר סגור למשך יומיים (27-28/02/2012).

נוכח העובדה כי המדובר בשימוש חד פעמי בסם מסוכן בנסיבות אזרחיות, וכן בהתחשב בהודאת הנאשם שחסכה מזמנו של בית הדין ובהמלצה האוהדת מטעם מפקדו, מצאתי לאמץ את הסדר הטיעון.


לפיכך, נגזרים עליו העונשים הבאים:

א.     עשרים (20) ימי מאסר לריצוי בפועל, בניכוי שני (2) ימי מעצרו הסגור, באופן שעל הנאשם לרצות עוד שמונה עשר (18) ימי מאסר לריצוי בפועל.  הנאשם יתייצב בבס"כ xxxבתאריך 07/09/2012 לא יאוחר מהשעה 10:00, על מנת לרצות את יתרת עונשו.

ב.      שישים (60) ימי מאסר על תנאי למשך שנתיים (2) מהיום, שלא יעבור עבירה שעניינה סירוב להיבדק לשם גילוי שימוש בסם מסוכן, או עבירה כלשהי בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש].

ג.       הנאשם ייפסל מקבל או מהחזק רנצ"א מסוג כלשהו לתקופה של חודש (1) ימים, החל מיום צאתו את הכלא. רשמתי לפני את הצהרת הנאשם, לפיה אין ברשותו רישיון נהיגה כלל.

ניתנה והודעה היום, 7 באוגוסט 2012, י"ט באב התשע"ב, בפומבי ובמעמד הנאשם והצדדים.

זכות ערעור כחוק, הודעה.

_________

אב"ד

העתק נכון מהמקור
רס"ן רויטל בניטה
ק' בית הדין

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ