מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הכרעת דין בתיק תיק צבאי 330/12 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הכרעת דין בתיק תיק צבאי 330/12

תאריך פרסום : 04/11/2012 | גרסת הדפסה
תיק צבאי
בית הדין הצבאי המחוזי דרום
330-12
10/10/2012
בפני השופט:
סא"ל נועה זומר

- נגד -
התובע:
התובע הצבאי
עו"ד סרן לימור ברמלי
הנתבע:
טוראי נ.ה.
עו"ד סרן נלי ברני
הכרעת דין

על פי הודאתו בשני כתבי האישום המיוחסים לו, מורשע הנאשם בעבירות הבאות:

  1. בתיק דר' 290/12- בעבירה של היעדר מן השירות שלא ברשות, לפי סעיף 94 לחש"ץ, מיחידתו מרחב הבינוי xxx, מיום 29/03/2012 ועד יום 08/07/2012, בסך הכל 102 ימים.
  2. בתיק דר' 330/12- בעבירה של סירוב להיבדק, לפי סעיף 127א + 250א לחוק השיפוט הצבאי, תשט"ו - 1955.

ניתנה והודעה היום, כ"ד תשרי תשע"ג, 10/10/2012 , בפומבי ובמעמד הצדדים.

_____( - )_____

שופטת

גזר דין

הנאשם, טוראי נ.ה., נותן את הדין בגין שני תיקים המיוחסים לו. ביום 5/01/2012 סירב למסור דג"ש, חרף צו קשב שהוצג לו, וזאת לאחר שבחדרו ביחידה נמצאו שרידי קנאביס, מספריים עם שרידים כאמור, ו"באנג". הנאשם החל בהיעדרות משירות כמעט שלושה חודשים לאחר מכן ביום 29/03/2012 והיעדרות זו הסתיימה עם מעצרו בחלוף 102 ימים. 

מצבו המשפחתי של הנאשם אינו קל. הוא מתגורר עם אמו. הקשר עם יתר בני המשפחה רעוע. האם וגם הנאשם עצמו מתמודדים עם חובות שונים ועיקולים. לפי הטענה, נאלץ הנאשם להיעדר מן השירות עקב תקלה שבגינה לא הופקדה בחשבונו המשכורת הצבאית, במשך מס' חודשים.

על אף הרשעה קודמת בבית דין זה, המליץ מערך מקא"ם להותיר את הנאשם בשירות, תוך בחינת האפשרות להעבירו לבסיס קרוב לביתו, בתנאי "יומיות", כדי לאפשר לו לסייע בביתו.

בנסיבות אלה, מצאתי לכבד את הסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים, ולהטיל על הנאשם את העונשים הבאים:

  1. שישים (60) ימי מעצר לריצוי בפועל שמניינם מיום מעצרו.
  2. עונש המאסר המותנה בן שלושה (3) חודשים מת/2 ירוצה מחציתו בחופף ומחציתו במצטבר. בסך הכל יוטלו על הנאשם בתיק זה מאה וחמישה (105) ימי מאסר בפועל.
  3. שלושה (3) חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים (2), לבל יעבור עבירה לפי סעיפים 92, 94 או 121 לחש"ץ.

בתיק דר' 330/12:

  1. (21) ימי מאסר לריצוי בפועל, ללא ניכוי היום האחד (1) בו היה עצור בגין תיק זה.
  2. שלושה (3) חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים (2), לבל יעבור כל עבירה לפי הפקס"ם.
  3. שני (2) חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים (2), לבל יעבור כל עבירה שעניינה סרוב להיבדק לשם גילוי שימוש בסמים מסוכנים.

עונש המאסר בתיק דר' 330/12 ירוצה כך שאחד עשר (11) ימים מתוכו ירוצו בחופף לעונש המאסר שהוטל בתיק דר' 290/12 והיתרה במצטבר. בסך הכל, ירצה הנאשם מאה וחמישה עשר (115) ימי מאסר בפועל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ