פ
בית משפט השלום באר שבע
|
6293-00
23/06/2008
|
בפני השופט:
משה מכליס נ ש י א
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
1. אלון אפנג'ר 2. צביקה מימון 3. יפה מימון 4. יוסף צדיק 5. ציון אלקיים
עו"ד בר ציון עו"ד שלו סוזי עו"ד גסר - ס.צ עו"ד שלו עו"ד סויסה- ס.צ
|
הכרעת דין |
1. כנגד הנאשמים ארבעה חברי ילדות שגדלו באותה שכונה בצעירותם והגב' יפה מימון, אשתו של נאשם 2, הוגש כתב אישום, הכולל שבעה אישומים שונים, שמייחס להם עבירות של קשירת קשר והתפרצויות, כפי שיפורט להלן, כאשר 4 אישומים (האישומים 4 עד 7) מיוחסים לנאשם 1 בלבד, ובשלושת האישומים הראשונים לנאשם 1 ביחד עם הנאשמים האחרים, כל אחד לפי חלקו ומעורבותו במעשים המיוחסים להם באישומים השונים.
האישום הראשון:
אישום זה מיוחס לנאשמים 1, 2 ו-5 בלבד. נטען כי במועד כלשהו לפני ה-4/11/00 בבאר-שבע, קשרו הנאשמים קשר לפרוץ לבית מגורים ברחוב השיטה 69 בעומר (להלן: "הבית"), לפרוץ כספת הנמצאת בו ולגנוב ממנה את תכולותיה. במסגרת הקשר הנ"ל ולשם קידומו, יצאו נאשמים 2 ו-5 ביום 6/11/00 בשעות הבוקר בין השעות 7:30 - 8:00, או בסמוך לכך, לקרבת הבית, כדי לתצפת עליו ולעקוב אחר תנועת בני הבית ונאשם 1, שהינו עובד חברת החשמל, ניצל עובדה זו והגיע לבית בטרוניה שהוא עורך בדיקה של מונה החשמל, ואף דפק על דלת הבית והתבונן לתוכו, כאשר אחת מבנות הבית פתחה את הדלת.
תוכניתם של הקושרים נודעה למשטרה והוצב מארב של אנשי משטרה בבית על מנת ללכדם. לקושרים נודע על כך שהמשטרה יודעת על תוכניתם והם חדלו מביצועה.
הוראת החיקוק המיוחסת לנאשמים:
א. קשירת קשר לפשע, עבירה בניגוד לסעיף 499(1) לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
ב. ניסיון התפרצות לבית מגורים, עבירה בניגוד לסעיף 406(ב) בצירוף סעיף 25 לחוק הנ"ל.
האישום השני:
אישום זה מיוחס לנאשמים 1, 2 ו-3. נטען כי במועד כלשהו לפני 4/10/00 בבאר-שבע, קשרו הנאשמים קשר עם עופר אבגי לשדוד מכונית "ברינקס", אשר תבוא לחנות השק"ם בבאר-שבע להוביל כסף. עופר אבגי שעבד באותה תקופה בשק"ם מסר לנאשמים את הידיעה על מכונית ה"ברינקס" בבואה לשק"ם, וביום 11/10/00 בשעה 17:53 או בסמוך לכך, ערכו הנאשמים 1 ו-2 תצפית על בניין השק"ם לצורך ביצוע תוכניתם.
הוראת החיקוק המיוחסת להם: קשירת קשר לפשע, עבירה בניגוד לסעיף 499(1) לחוק העונשין.
האישום השלישי:
אישום זה מיוחס לנאשמים 1, 4 ו-5. נטען בכתב האישום כי הנאשמים יחד עם אחרים קשרו קשר, במועד כלשהו בין 2/6/00 בשעה 14:00 ל-4/6/00 בשעה 8:30, לפרוץ לחנות "תכשיטי גיא" בבאר-שבע. מכתב האישום עולה כי הנאשמים יחד עם אחרים התפרצו למשרד עו"ד קולר ע"י ביצוע חור בגג הבנין. שברו את קיר משרדו והתפרצו למשרד סמוך, השייך לסוכנות ביטוח "קרן סוכנות ביטוח", ולאחר מכן שברו קיר אחר של המשרד ופרצו לחנות הנ"ל השכנה. האשמים יחד עם אחרים שברו שתי כספות שהיו בחנות ולקחו מהן תכשיטים ושעונים בשווי של 200,000 ש"ח.
הוראות החיקוק המיוחסות להם:
א. קשירת קשר לפשע, עבירה בניגוד לסעיף 499(1) לחוק העונשין.
ב. התפרצות וגניבה לבית עסק, בניגוד לסעיף 407(ב) לחוק העונשין.
האישום הרביעי:
אישום זה מיוחס לנאשם 1 בלבד. נטען, כי הנאשם יחד עם אחרים, במועד כלשהו בין 6/10/00 בשעה 13:30 ל- 7/10/00 בשעה 13:30, התפרצו למשרדו של עו"ד אלי חביב ע"י שבירת דלת המשרד. הנאשם ביחד עם אחרים שברו את קיר המשרד והתפרצו לחנות "תכשיטי כפיר" הסמוכה. הנאשם ואחרים ניסו לפתוח את הכספת שהייתה בחנות ע"י ריתוכה, אולם לא הצליחו בכך. הנאשם והאחרים גנבו מהחנות כ-200 שעונים ותכשיטים אשר לא נמצאו בכספת בשווי 70,000 ש"ח.
הוראת החיקוק המיוחסת לו: התפרצות וגניבה לבית עסק, עבירה בניגוד לסעיף 407(ב) לחוק העונשין.
האישום החמישי: