מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק תפ"ח 16325-03-13 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק תפ"ח 16325-03-13

תאריך פרסום : 10/11/2013 | גרסת הדפסה
תפ"ח
בית המשפט המחוזי בנצרת
16325-03-13
10/11/2013
בפני השופט:
ד"ר אברהם אברהם סגן נשיא

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד רובא דקה
הנתבע:
1. פלוני (עציר)
2. אלמוני (קטין)

עו"ד סעיד חדאד
החלטה

לאחר שתוקן כתב האישום איננו רואים עוד כל טעם להותרת צו איסור הפרסום כמות שניתן. על הואיל וכך אנו מתירים פרסום של גזר הדין, אך אוסרים פרסום כל פרט, העשוי להביא לזיהויה של המתלוננת. בכלל זה אנו אוסרים פרסום כל פרט מזהה של הנאשם, כיוון שהדבר עשוי להביא לזיהויה של המתלוננת.

<#12#>

ניתן והודע היום ז' כסלו תשע"ד, 10/11/2013 במעמד הנוכחים.

ד"ר אברהם  אברהם, סגן נשיא

אסתר הלמן, שופטת

בנימין ארבל, שופט

גזר דין

נאשם מס' 1

כב' סגן הנשיא ד"ר א' אברהם

האישום

1.         בגדרו של הסדר טיעון הודה הנאשם מס' 1 (להלן הנאשם) והורשע בעבירות שיוחסו לו בכתב אישום מתוקן, שזו תמציתו:

הנאשם (יליד 1962, נשוי ואב לחמישה ילדים) המתלוננת (קטינה ילידת 1996) ,...

בשנת 2012 ביקש הנאשם להינשא למתלוננת, וזו סירבה. במהלך תקופה של כשנה שבאה לאחר מכן איימו הנאשמים על המתלוננת כי יפגעו בה, יהרגו או ישרפו אותה. בתוך אותה שנה שב הנאשם וביקש את ידה של המתלוננת, אך אמה סירבה. אבי הנאשם מס' 2, ...., פנה לנאשם מס' 1 וביקשו לחזור בו מהצעת הנישואין ולהתרחק מן המתלוננת.

חודשים אחדים אחר כך, בחודש פברואר 2013, נודע לנאשם כי המתלוננת עומדת להתארס. כיוון שכך איים עליה הנאשם, בבוקר יום ה- 18.02.2013, כי יהרוג וישרוף אותה.

באותו יום, סמוך לשעה 23:30, הקיש הנאשם מספר פעמים על חלון חדרה של המתלוננת, וכשזו פתחה את החלון שפך הנאשם חומצה הידרוכלורית לעבר פניה, ונס מן המקום. בני משפחתה שנזעקו למקום פינוה לבית חולים כשהיא סובלת מכוויה פנימית בדרכי הנשימה העליונות, שגרמה לבצקת שחייבה את הרדמתה משך כשבוע ימים. שפיכת החומצה גרמה נזק לעיניה, והיא נזקקה לניתוחים שנעשו בניסיון להציל את מאור עיניה. כתב האישום מציין, כי בעת הזו רואה המתלוננת בעין אחת, ועינה האחרת מצויה בטיפול ובשיקום.

2.         בשל האירועים הללו הואשם הנאשם בכתב האישום המתוקן בעבירות של חבלה בכוונה מחמירה (סעיף 329 לחוק העונשין, התשל"ז-1977, להלן - חוק העונשין), ואיומים (סעיף 192 לאותו חוק).

3.         כאמור, בגדרו של הסדר טיעון הודה הנאשם והורשע בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום המתוקן. בהסדר לא באה הסכמה לעונש שיש להשית על הנאשם, לבד מן ההסכמה ולפיה המאשימה תבקש לשכנע, כי העונש הראוי לגזור על הנאשם הוא 15 שנות מאסר בפועל לצד מאסר על תנאי, בעוד שההגנה תוכל לטעון לפי שתרצה.

4.         להשלמת הרקע הצריך לנו נציין, כי הנאשם מס' 2 הואשם בעבירת איומים, ובגדרו של הסדר הטיעון הוא הודה והורשע בעבירה זו, ונגזרו עליו ששה חדשי מאסר וחצי, המהווים את תקופת שהייתו במעצר (לצד מאסר מותנה).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ