- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק תא"ק 48397-07-12
|
תא"ק בית משפט השלום ירושלים |
48397-07-12
15.11.2012 |
|
בפני : אורי פוני |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. jumbo shoes inc 2. אלברט נקש |
: 1. אליהו שלום נעלה בע"מ 2. שלום אמדדי 3. אליהו אמדדי |
| החלטה | |
1. ביום 25.7.12 הגישו התובעים תביעה כספית בסך של 247,437 ש"ח בהליך של סדר דין מקוצר כנגד הנתבעים.
2. הנתבעת מס' 1 (להלן - החב') שמקום מושבה בירושלים, עוסקת במכירת נעליים.
הנתבעים, שהינם אב ובנו, הינם בעלי המניות והמנהלים בחב'.
3. ביום 29.2.12 חתמו הנתבעים על הסכם לשלם לתובעים את הסכום בשקלים בערך השווה ל-61,859.36 דולר ב-5 תשלומים שווים ורצופים החל מיום 25.4.12 ועד ליום 25.8.12. תמורה זו הינה עבור סחורה של נעליים, אותה רכשו הנתבעים מהתובעים, שמקום עסקם בניו יורק, בארה"ב.
4. ביום 9.10.12 עתרו התובעים למתן פסק דין כנגד הנתבעים, וזאת לאור העובדה כי לא הוגשה מטעם הנתבעים בקשה לרשות להגן חרף העובדה כי חלף המועד הקבוע בדין.
לבקשה צורף אישור מסירה ותצהיר המוסר ולפיהם הומצא כתב התביעה ביום 26.7.12.
לאור הבקשה ניתן פסק הדין סיום 9.10.12.
5. ביום 29.10.12 עתרו הנתבעים 2-3 בלבד בבקשה לביטול פסק הדין ולעיכוב ביצועו.
עוד צויין, בין היתר, כי לנתבעים 2-3 טענות הגנה טובות, כפי שהן באות לידי ביטוי בבקשה לרשות להגן, אשר הוגשה במקביל לבקשה זו.
לעניין אי הגשת בקשה לרשות להגן במועד נטען כי הנתבעים 2-3 לא היו מיוצגים ולפיכך לא ידעו מה המועד בו עליהם להתגונן כנגד התביעה. לא זו אף זו, הם טעו בחישוב מניין הימים. כמו כן, סברו הנתבעים 2-3 שלאור החגים שחלו במועדים הרלוונטיים טרם חלף המועד להגשת הבקשה לרשות להגן.
6. כל אחד מהנתבעים 2-3 מסר תצהיר מטעמו. התצהירים זהים בתוכנים והם חוזרים על האמור בנימוקי הבקשה.
עוד נטען בתצהירים כי יש לאפשר להם את יומם בבית המשפט וזאת לאור סיכוייהם להדוף את התביעה, כמפורט בבקשה לרשות להגן שצורפה לבקשה.
7. כבר בשלב זה ייאמר כי מבדיקת התיק עולה, כי בניגוד לאמור בתצהירי הנתבעים 2-3 ובנימוקי הבקשה כאילו צורפה בקשה לרשות להגן, הרי שאין בתיק כל בקשה שכזו.
אף בתגובת ב"כ הנתבעים 2-3 לתגובת ב"כ התובעים לבקשה לא טרח ב"כ הנתבעים 2-3 לצרף העתק מהבקשה או אישור להגשת בקשה שכזו.
לפיכך, יש לקובע כי אין בתיק בית המשפט כל בקשה לרשות להגן.
8. מאחר והנתבעים 2-3 אינם מכחישים כי קיבלו לידיהם כידן את כתב התביעה, הרי שביטול פסק הדין נתון לשיקול דעת בית המשפט.
בנסיבות אלה השיקול המנחה נוגע לסיכויי ההגנה. על מבקש ביטול פסק הדין להראות, ברמה הלכאורית, שיש לו אינטרס בביטולו ושטיעוניו אינם עולים בגדר הגנת בדים, שכן אין תועלת בביטול פסק הדין אם אין כל סיכוי שתוצאתו תשתנה לאחר בירור ההליך.
9. כאמור לעיל, הנתבעים 2-3 במסגרת נימוקי הבקשה והתצהיר לא הראו, ולו ברמה הלכאורית, את גרסת הגנתם, אשר ככל שתוכח יהא בה כדי להדוף את תביעת התובעים. במילים אחרות, מעיון בבקשה ובתצהירים לא ניתן לגלות, ולו ברמז, מהי הגנת הנתבעים 2-3.
בנסיבות אלה לא קמה לנתבעים 2-3 זכות לביטול פסק הדין.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
