- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ס"ע 3212-11-11
|
ס"ע בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
3212-11-11
9.2.2012 |
|
בפני : תומר סילורה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: WISANTI PHAPHUMI עו"ד שרית דהן כהן |
: 1. עמיר כהן 2. שלמה כהן עו"ד ישראל שוורץ |
| החלטה | |
1. בפני בקשה לפטור את המבקש מתשלום אגרה בסך 278 ש"ח.
2. מושכלות ראשונים הם, כי על בעל דין היוזם הליך שיפוטי חלה חובה ראשונית לשלם בעדו אגרת משפט. הטעם לעקרון זה כפול: ראשית - בעל דין הפונה לערכאת שיפוט נדרש לשלם עבור השרות שהוא מקבל מרשויות השיפוט של המדינה ושנית - תשלום אגרה מעיד על רצינות ההליך במתכונת שהוא מוגש ומונע נקיטת הלכי סרק או ניצול לרעה של ההליך השיפוטי (ראו לדוגמא: רע"א 11644/04 מרכז ע"ש ורה סלומונס נ' הנהלת בתי המשפט (ניתן ביום 9.1.2005)).
3. יחד עם זאת, תקנה 12 לתקנות בית הדין לעבודה (אגרות) התשס"ח - 2008 (להלן - "התקנות") קובעת כי בית הדין יפטור תובע מתשלום אגרה אם יוכיח התובע כי הוא מחוסר יכולת כלכלית לשלם את האגרה וכי ההליך בו נקט מגלה עילה. תכליתה של תקנה 12 לתקנות ליצור שיוויון בין הבאים בשערי בית הדין, בין העני והחלש לבין העשיר והחזק. שיוויון זה מעניק זכות יסוד לעובד והיא חופש הגישה לבית הדין לשם הגשת תביעתו.
4. בענייננו, לאחר שעיינתי בכלל החומר שבתיק החלטתי כי אין מקום לפטור את המבקש מתשלום אגרה, אך לאפשר לו לשלם את האגרה ב- 2 תשלומים. ראוי לציין, בהקשר זה, כי סכום האגרה בגינו מבוקש הפטור אינו מצדיק, על פני הדברים, הגשת בקשה למתן פטור מאגרה (במיוחד לנוכח העובדה שמתלושי השכר שצורפו לכתב ההגנה עולה כי המבקש השתכר, לכאורה, סכומים הגבוהים בשיעור ניכר מהסכום הנטען על-ידו), אך חרף זאת אני מוכן לקבל את ההנחה כי המבקש הצביע על קושי מסויים בתשלום האגרה, אך לא על היעדר יכולת כלכלית באופן מוחלט.
5. בנסיבות אלה, מאחר שהתנאים בגין המבקש למתן פטור מתשלום אגרה אינם עומדים לו בעוצמה מספקת, הנני בוחר להפעיל את סעיף 12 (ו) לתקנות האגרות וליתן החלטה מרוככת יותר בהתרת תשלום האגרה " לשיעורין, ובתוך הזמן שייקבע".
6. לפיכך, הריני מתיר למבקש לשלם את האגרה בשני תשלומים שווים ורצופים. בכך מאזן בית הדין בין זכות המדינה לקבלת תשלום המופנה לקופת המדינה תמורת שירות משפטי בערכאותיה מחד גיסא, לבין זכות הגישה של המבקש לבית המשפט ואי נעילת דלתות בית המשפט בפניו מאידך גיסא.
5129371
54678313
7. סוף דבר - המזכירות תשלח למבקש (התובע) שני שוברים לצורך תשלום האגרה בסך 139 ש"ח כל תשלום . כמו כן המזכירות תעקוב אחר תשלום האגרה ע"י התובע.
ניתנה היום, ט"ז שבט תשע"ב, 09 פברואר 2012, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
