חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק דנ"פ 7645/05

: | גרסת הדפסה
דנ"פ
בית המשפט העליון בירושלים
7645-05-א'
11.8.2005
בפני :
מישאל חשין

- נגד -
:
פלוני
עו"ד חיים קאזיס
:
מדינת ישראל
החלטה

           בית-המשפט המחוזי הרשיע את העותר בביצוע שורה ארוכה של מעשי אונס בגיסתו, אשת אחיו, וגזר עליו שש שנות מאסר בפועל ועונשים נוספים. העותר ערער על הרשעתו ועל העונש שנגזר עליו, ובית-המשפט העליון דחה את ערעורו (ע"פ 10636/03, מפי השופט לוי ובהסכמת השופטת ביניש והשופט ריבלין). עתה מבקש העותר לקיים דיון נוסף בעניינו ובפיו  שתי טענות מרכזיות: אחת, כי בית-המשפט חידש הלכה בכך שהותיר על מכונו את פסק דינו המרשיע של בית-המשפט המחוזי אף שזה לא נחתם כדין בידי שופטי ההרכב, ושתיים, כי הדיון בערעור נוהל שלא כדין ובאופן הפוגם בזכויותיו.

2.        דין העתירה להידחות. טעם הדבר: תנאי לקיומו של דיון נוסף הוא כי בית-המשפט העליון פסק הלכה משפטית כהוראת סעיף 30 לחוק בתי-המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984, והלכה שכזו לא נפסקה. אשר לטענה האחת, בית-המשפט המחוזי הבהיר כי פסק הדין ניתן על דעת כל חברי המותב וכי מסיבה שלא נתבררה לא נמצא בתיק-בית-המשפט עותק חתום בידי השופטים. הסבר זה הניח את דעתו של בית-המשפט העליון בסוברו כי המדובר הוא, לכל היותר בליקוי טכני שאין בו כדי להביא לבטלות ההליך. לא מצאתי מה חידוש יש בדבריו אלה של בית-המשפט, ומהי ההלכה המשפטית שראוי לקיים בה דיון נוסף. אמנם, אף שבא כוחו של העותר טען לקיומה של "פסיקה של מספר שופטים - שלום מחוזי ואפילו עליון התומכות בטענתי שבאין חתימות על פס"ד, הוא בטל ומבוטל", הוא נמנע לבסוף מהציגה. אשר לטענה השנייה, טענה זו סבה את ניהול המשפט ואין בה דבר המצביע על הלכה כלשהי שנפסקה.

3.        אני מורה אפוא על דחיית העתירה. בשולי הדברים אבקש לציין כי בא כוחו של העותר צירף לעתירתו בקשה לעיכוב ביצוע גזר הדין, אלא שהעותר היה אמור להתייצב לריצוי עונשו ביום 7.8.2005 ואילו הבקשה לעיכוב ביצוע המאסר הוגשה לבית-המשפט רק ביום  10.8.2005 - שלושה ימים לאחר יום תחילת ריצוי העונש.

היום, ו' באב תשס"ה (11.8.05).

                                                                                      המישנה לנשיא


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   של התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>