ב"ש, פ
בית המשפט המחוזי בתל אביב
|
90917-05,40070-05
04/04/2005
|
בפני השופט:
נגה אהד
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד אופירה בן עמי
|
הנתבע:
יעקב נעימי עו"ד חיון עו"ד עמירם
|
החלטה |
בפני בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים על פי סעיף 21(א) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), התשנ"ו- 1996 (להלן: "
חוק המעצרים").
יחד עם בקשה זו הוגש כתב אישום, המייחס למשיב עבירות של ביצוע הכנת כדורי חגיגת המכילים סם מסוכן מסוג קאתינון, סחר בסם זה, נסיון לסחר וכן החזקת הסם שלא לשימוש עצמי.
המשיב שוחרר, על פי החלטת כב' השופטת עדנה קפלן מיום 06.03.05 בב"ש 10778/05, למעצר בית מוחלט בביתה של דניאלה נעימי, עד ליום 13.03.05 בתנאי,הפקדת ערבות במזומן בסך 50,000 ש"ח וכן ערבות צד ג' בסך 100,000 ש"ח.
מעובדות כתב האישום עולה, עובר ליום 25.01.05 ועד למעצרו ביום 22.03.05, עסק הנאשם בהכנתם של כדורי חגיגת, המכילים סם מסוכן, מסוג קאתינון לשם הפצתם ומכירתם. לשם פעולת ההכנה קנה הנאשם כ- 350,000 קפסולות ריקות, כ-15 ק"ג קופאין, סם מסוכן מסוג קאתינון וכן מכונה למילוי קפסולות.
ביום מעצרו נתפסו ברשות הנאשם סמים מסוכנים מסוג קאתינון כמפורט להלן:
1. 4,431 כדורי חגיגת המכילים סם מסוכן מסוג קאתינון נתפסו ברכבו.
2. 400 כדורי חגיגת ו- 68 גרם קאתינון נתפסו במחסן שהיה ברשותו.
3. 10 כדורי חגיגת ו- 6 גרם אבקת קאתינון נתפסו על גופו.
ב"כ המבקשת מודיעה,כי בכוונתם להגיש כתב אישום מתוקן, כך שבאישום 2 מסעיף 1ב' לפרק העובדות תושמט 'וכן האבקה' עד הסוף.
בנוסף, יוסיפו באישום השלישי נסיון סחר.
לטענת המבקשת, בידיה ראיות טובות להוכחת אשמתו של המשיב.
סם הקאתינון משתייך בחומרתו למידרג הגבוה יותר של סמים המוכרים לבית המשפט.
(מתוך מאמרה של יפה צוברי - מידענית הרשות הלאומית למלחמה בסמים):
"סם הקאתינון הינו סם מסוכן המשתייך לקבוצת החומרים ממקור מצחי שמשפיע על פעילות מערכת העצבים המרכזיים כמו מורפין, קוקאין.
במבנהו בכימי דומה החומר לאמפאטאמין וגם בהשפעותיו...
החומר יכול לגרום להפרעות בקצב הלב ולגרום לשבץ מוחי או לבבי...
חלק מהמדינות שבהם קאתינון נמצא בפקודת הסמים הן - ארה"ב, קנדה, בריטניה, צרפת, גרמניה, ספרד, הולנד...".
מסוכנותו הרבה של הסם, וחומרת העבירות המיוחסות למשיב כמו גם העובדה שהנאשם מעיד על עצמו שאינו בעל הכנסה חוקית ב- 4 שנים האחרונות, מצביעות עליו כמי שמקור פרנסתו היחיד, במשך תקופה ארוכה נבע מסחר בסמים מסוכנים, ומאשש את החשש כי כל חלופת מעצר לא תוכל לסכל את המשך עיסוקו בסחר והפצת סמים מסוכנים.
ב"כ המשיבטוען כי הסם הזה מיום 26/1 הוא סם לא חוקי. פער של 3 שבועות מיום 26 עד ליום 22 שזה מועד המעצר. הנושא של רכישת קפסולות ריקות, 15 ק"ג קופאין. זה לא עבירה על החוק, גם לאחר26/1. יתרה מזה, הם נקנו, לפני 3 חודשים,
לפני שהסם היה סם לפי הפקודה. לא נתפסה מכונה להכנת סם, אין ראיות למכירת הסם.