- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בשא 153154/05
|
בש"א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
153154-05
1.11.2006 |
|
בפני : הרשמת ורדה שוורץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. נחום רינה 2. נחום שאול |
: בנק אגוד לישראל בע"מ סניף רעננה |
| החלטה | |
1. בפני בקשה לבטול פסק דין שהוגשה על ידי המבקשים ביום 26/1/05.
המבקשים הגישו ביום 27/4/03 בקשה להארכת מועד להגשת בקשת רשות להתגונן ובה בקשו את המסמכים הרלבנטים לתביעה בטרם תוגש בקשתם לרשות להתגונן.
לבקשה זו ניתנה החלטה לפיה התבקשה תגובת ב"כ המשיב.
ב"כ המשיב נתן תגובתו ביום 4/12/03 וביום 28/12/03 ניתנה החלטה לפיה יגישו המבקשים בקשת רשות להתגונן תוך 10 ימים ממועד קבלת ההחלטה.
פסק דין בהעדר הגנה ניתן ביום 13/6/04 לאחר שב"כ המשיב המציא אשור מסירה של ההחלטה הנ"ל למבקשים ובהעדר בקשה לרשות להגן מטעמם.
2. המבקשים הגישו בקשה לבטול פסק דין רק ב 26/1/05 ולטענתם ההחלטה מיום 28/12/03 לא הומצאה להם מאחר וההחלטה אומנם נמסרה באמצעות הדבקה בכתובתו של ב"כ המבקשים אך ב"כ המבקשים הכחיש כי המסמכים נמצאו על ידו ואף ציין כי ההדבקה בוצעה במועדי ימי המנוחה של ב"כ המבקשים.
טענה זו תמוהה בעיני במיוחד כאשר לא ברור מדוע במשך חצי שנה לא טורח ב"כ המבקשים לברר מה עלה בגורלה של בקשתו.
3. דיון ראשון בבקשה התקיים ב 8/5/05 בו הסכימו הצדדים כי ב"כ המשיב ימציא את המסמכים המבוקשים בעלות של 50 אג' למסמך. עוד הסכימו הצדדים כי ב"כ המבקשים יגיש בקשה לבטול פסק דין תוך 30 יום ממועד הדיון.
הדיון נדחה ליום 22/6/05.
ב"כ המבקשים עתר פעמיים לדחיית מועד הדיון מסיבות אישיות בהם לא טען דבר לענין אי המצאת מסמכים ולפיכך הדיון התקיים בסופו של דבר רק ביום 13/11/05.
במעמד הדיון הגיש ב"כ המבקשים בקשה לבטול פסק דין מתוקנת וציין לראשונה כי טרם קיבל מב"כ המשיב את כל המסמכים הנדרשים.
בקשתו המתוקנת של ב"כ המבקשים לבטול פסק הדין אינה כוללת אלא בקשה להמצאת מסמכים ואינה מעלה כלל טענת הגנה כלשהיא.
למרות הזמן הארוך שהיה ברשותו של ב"כ המבקשים להלין בפני בית המשפט על כך שלא הומצאו לו המסמכים כנדרש, ובחירתו להלין על כך רק במעמד הדיון הנדחה, ולפנים משורת הדין, דחיתי את מועד הדיון כדי לאפשר לב"כ המשיב להמציא לב"כ המבקשים את המסמכים להם עתר ב"כ המבקשים לראשונה בבקשתו, אך חייבתי את המבקשים בהוצאות הדיון.
ב"כ המשיב נדרש על פי ההחלטה בהמצאת המסמכים תוך 7 ימים ממועד תשלום ההוצאות. כמו כן, נקבע כי הבקשה המתוקנת תוגש לא יאוחר מ 3/1/06.
הדיון נדחה ליום 15/1/06.
4. רק ביום 15/12/05 הגישו המבקשים בקשה לפיה סרב ב"כ המשיב לקבל את סכום ההוצאות ולפיכך, עתרו להפקדתם בקופת בית המשפט. עולה מתוכן הבקשה כי המבקשים בקשו לשלם את ההוצאות יום אחד לאחר תום המועד שנקבע בהחלטה לתשלום ההוצאות.
שוב לפנים משורת הדין, ולמרות האיחור אפשרתי למבקשים להפקיד את הכספים בקופת בית המשפט ולהמשיך בהליך כפי שנקבע.
במעמד הדיון ביום 15/1/06 לא התייצב ב"כ המשיב ולפיכך, בוטל פסק הדין.
החלטה זו בוטלה בהחלטה מיום 4/5/06 לפי בקשתו של ב"כ המשיב אשר טען כי לא התייצב לדיון מאחר וסבר כי האיחור בתשלום ההוצאות הקנה לו את הזכות כי הבקשה תמחק כאמור בהחלטה מיום 13/11/05.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
