תיק הוצל"פ
לשכת ההוצאה לפועל תל אביב
|
01-91507-00-9
29/01/2013
|
בפני השופט:
הרשם עמית גולן
|
- נגד - |
התובע:
החייב
|
הנתבע:
הזוכה
|
החלטה |
ביום 1.1.13 נערך בפני דיון בטענת פרעתי.
הצדדים הגישו סיכומים בכתב .
עניינו בתיק הוצל"פ שנפתח ביום 28.11.00 לביצוע פס"ד שניתן כנגד החייב במסגרת הליך אזרחי 79987/00 בו חוייב החייב לשלם סכום כולל סך של 14,712 ש"ח וכן שכ"ט עו"ד +מע"מ סך של 2,423.66 ש"ח.
טוען החייב כי הושגה הסכמה בינו לבין הזוכה וזאת לאור יחסי עבודה משותפים על פיה ביצוע תשלום החוב יעשה באמצעות קיזוז של סכומים אשר החייב היה זכאי להם מהזוכה ובנוסף ישולמו סך של 14,000 ש"ח בתשלומים ישירות לתיק ההוצלפ.
עוד ועוד טוען החייב כי במסגרת הליכי הוצל"פ עוקלה קופת גמל של החייב וסוכם כי זו תיפרע לטובת התיק ועל חשבון התשלומים .
החייב טוען כי שילם סך של 6,000 ש"ח בשישה תשלומים של 1,000 ש"ח וכן סך של 7,000 ש"ח בגין תקבול שהגיע מקופת גמל וכן כי ביצע תשלום נוסף סך של 1,000 ש"ח ,סך כולל של 14,000 ש"ח ובכך פרע את חובו .
מנגד טוענת הזוכה ,כי קיים הסכם כתוב להסדר החוב .כן טוענת הזוכה כי לא סוכם על תשלום כולל סך של 14,000 ש"ח לסילוק חוב החייב ולבטח שלא באמצעות מנגנון קיזוז עמלות .
לטענת הזוכה החייב לא עמד בהוראות תנאי התשלום על פי ההסדר.
עוד טוענת הזוכה כי עקב תקלה טכנית התיק לא טופל תקופה ארוכה וזאת עקב תקלת מחשוב במשרד ב"כ הזוכה .
דיון והכרעה:
עיינתי בכתבי בי הדין ובמסמכים המצורפים וכן התרשמתי מחקירות הצדדים כפי שנערכו בפני.
אפנה את הצדים להסכם הפשרה המצורף לתגובת הזוכה .
בהסכם הפשרה נכתב כי סכום החוב סך של 18,000 ש"ח ישולם בתשלומים של 1,000 ש"ח החל מיום 25.12.00 וכל 25 לחודש .
עוד צוין כי התשלומים יבוצעו באמצעות שוברים בקופת ההוצל"פ וכי על החייב לעקוב אחר איפוס החוב בתיק לשם סגירתו.
כן צוין בסעיף 7 להסכם הפשרה כי אם לא יפרע התשלומים לפי ההסדר תעמוד כל יתרת החוב בתיק ההוצל"פ לפרעון מיידי .
אמנם החל החייב לשלם את חובו על פי הסכם הפשרה , עם זאת אם היה החייב משלם את התשלומים במועדם עד תום ,היה אמור לשלם את התשלום האחרון סמוך לחודש 05/2002 ולאחר ניכוי סך שהתקבל ממימוש הכספים ,היה אמור לסיים תשלומיו במהלך חודש 10/2001 .
על פי רישומי מערכת ההוצל"פ החייב חדל מלשלם את התשלומים בחודש יוני 2001 .
עוד ועוד סכום הכספים שהתקבל כתוצאה מעיקול ומימוש כספים הינו סך של 7,076.29 ש"ח ולא סך של 14,000 ש"ח כנטען , בעניין זה ניתן לראות בבירור את הסכום בתדפיס תנועות תיק ההוצל"פ ככספים שהתקבלו מעיקול צד ג' .
אדגיש כי החייב לא סתר כלל וכלל את ההסכם הכתוב בכתב והחתום ע"י הצדדים , משמע כי בהעדר סתירת ההסכם ,עובדת עריכתו וחתימתו ע"י הצדדים נכונה עובדתית .