- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החברה לניהול התחנה המרכזית החדשה בתל-אביב 1988 בע" נ' מסילתי ואח'
|
תא"ק בית משפט השלום תל אביב - יפו |
54876-07-13
26.3.2014 |
|
בפני : הדס פלד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. עמוס מסילתי 2. יוסף מסילתי |
: החברה לניהול התחנה המרכזית החדשה בתל-אביב 1988 בע" |
| החלטה | |
החלטה
בשנת 2001 נחתם בין הצדדים הסכם פשרה לפיו התחייבו המבקשים ביו היתר לשלם למשיבה דמי ניהול בסך 11 דולר למ"ר.
בסעיף 4 להסכם הפשרה נקבע כי החל מ-1.1.2003, ישלמו הנתבעים ביחד ולחוד דמי ניהול בגובה של 11 דולר ללא הגבלת זמן, וכי המשיבה לא תהא רשאית בכל עת לשנות את שיעור דמי הניהול, אלא אם יחויבו יתר בעלי החנויות באותה קומה בשיעור נמוך או גבוה לפי העניין.
המבקשים טוענים כי הלכה למעשה לא קיבלו שרותי ניהול וכי נוכח הפרות המשיבה את הסכם הניהול עומדת החנות בבעלותם ריקה וסגורה ולא ניתן להשכירה או למכרה.
המשיבה טוענת מנגד כי לנוכח הוראות הסכם הפשרה אשר קיבל תוקף פסק דין- לא עומדת למבקשים הגנה כנגד התביעה דנן ופתוחה בפניהם האפשרות להגיש תובענה בהליך נפרד ובגין טענותיהם לפיהן המשיבה הפרה את הסכם הניהול.
לאחר שעיינתי בבקשה ושמעתי את טיעוני הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי יש להעתר לבקשה.
אכן הסכם הפשרה קיבל תוקף פסק דין ביום 20.2.2001 , ובמסגרתו התחייבו המבקשים לשלם דמי ניהול. אלא שהתחייבות זו אינה מאיינת את חובת המשיבה לספק שרותי ניהול, ומכאן שטענת המבקשים לפיה שירותים אלה לא ניתנים- צריכה ברור עובדתי.
הדיון בבקשה לרשות להתגונן מיועד לאפשר לאדם שהוגשה נגדו תביעה בסדר דין מקוצר, לזכות באפשרות להתגונן כנגד התביעה ולהיכנס לשערי בית המשפט. בשלב הבקשה למתן רשות להתגונן, די אם הנתבע מראה כי הגנה אפשרית בפיו. אין בודקים כיצד יצליח להוכיח את הגנתו ואין בודקים את טיב ראיותיו. אין בשלב הרשות להתגונן שקילת מהימנות או קביעת ממצאים (ע"א 2418/90 רלפו (ישראל) בע"מ נ' בנק למסחר בע"מ פ"ד מ"ז(5) 133, בעמ' 138; א. גורן סוגיות בסדר דין אזרחי (מהדורה עשירית) בעמ' 402-403). לשון אחרת, די אם יראה הנתבע הגנה אפשרית ומשתמעת ולו בדוחק רב על מנת להצדיק את מתן הרשות להתגונן (י.זוסמן סדרי הדין האזרחי (מהדורה שביעית), עמ' 677-675).
הנטייה בפסיקת בית המשפט היא ככלל לתת רשות להתגונן כל אימת שטענות ההגנה מעלות סוגיות המצדיקות בחינתן בדרך של בירור התובענה לגופה (ראו:עא 3300/04 צול ניהול פרוייקטים בע"מ נגד בנק המזרחי המאוחד בע"מ, פורסם בנבו,עמ' 11 וההפניות שם).
אשר על כן ניתנת למבקשים 1 ו-2 הרשות להגן.
התצהיר ישמש כתב הגנה.
הצדדים יבצעו הליכים מקדמיים, גילוי ועיון במסמכים, דרישות ותשובות לשאלונים והליכים מקדמיים נוספים לפי דרישת מי מהצדדים באופן שתצהירי גילוי מסמכים ודרישות לשאלונים יומצאו הדדית בתוך 15 יום.
עיון במסמכים ותשובות ימסרו 15 ימים לאחר מכן.
הצדדים יגישו תצהירי ראיות ויעבירו ישירות ובמסירה אישית את תצהירים אחד למשנהו.
תצהירי התובעת יוגשו בתוך 60 ימים.
תצהירי הנתבעים יוגשו 60 יום לאחר מכן.
מסמכים המצורפים לתצהירים יסומנו כנספחים במספרים סידוריים או אותיות ויהוו חלק מהראיות שבתיק בית המשפט כמסמכי אשר הוגשו על ידי המצהיר בחקירה ראשית, בכפוף לזכות הצד שכנגד להתנגד להגשת מסמך כלשהו בטרם תחילת חקירתו הנגדית של המצהיר.
כל צד יהיה רשאי לוותר על עדות שהוגשה על ידו בתצהיר כאמור כל עוד לא עמד המצהיר לחקירה נגדית, בכפוף לכל הסכמה אחרת של הצדים לעניין ויתור על חקירת המצהיר וקבלת תצהירו ללא חקירה נגדית.
כל צד יהיה רשאי להתנגד לכל אמרה הכלולה בתצהיר מכל סיבה שבדין בטרם תחילת חקירתו הנגדית של המצהיר, ובכפוף להסכמה אחרת כאמור לעיל.
על כל מצהיר להתייצב לחקירה נגדית, אלא אם ויתר על כך הצד שכנגד.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
