ז"י
בית הדין הצבאי המחוזי
|
69-15
19/08/2015
|
בפני השופטים:
1. סא"ל נועה זומר 2. רס"ן צמח 3. סרן רקח
|
- נגד - |
התובע:
הצבאי (סרן אגרנש אגניהו)
|
הנאשם:
רב"ט מיתר צוברי עו"ד קובי סודרי
|
הכרעת - דין וגזר – דין |
הכרעת - דין
על פי הודאתו, מורשע הנאשם בעבירות הבאות:
- הוצאת נשק מרשות הצבא, לפי סעיף 78 לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו - 1955.
- עבירות בנשק, לפי סעיף 144 (ב2) לחוק העונשין, תשל"ז – 1977.
- סחר בסם מסוכן, לפי סעיף 13 + 19א לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג 1973.
- שימוש והחזקה בסם מסוכן לפי סעיף 7(א)+(ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש] תשל"ג – 1973.
- שימוש והחזקת סם מסוכן, לפי סעיף 7(א) +(ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש] תשל"ג – 1973, בהתאם לכתב האישום המתוקן ולפרטים הנוספים.
ניתנה היום, 19/08/15, ד' אלול תשע"ה, והודעה בפומבי ובמעמד הצדדים.
____(_-_)______ ____(_-_)____ ____(_-_)____
שופט אב"ד שופט
גזר - דין
הנאשם, רב"ט מיתר צוברי, הורשע על פי הודאתו בעבירות של הוצאת נשק מרשות הצבא, עבירות בנשק, סחר בסם מסוכן, וכן שימוש והחזקה בסם מסוכן.
כעולה מכתב האישום המתוקן ומהפרטים הנוספים הוציא הנאשם מרשות הצבא רימון הלם, במועד ובנסיבות שאינן ידועות. ביום 18/02/2015 סיפר על כך לסוכן שהופעל בעניינו, והשניים נדברו לבצע עסקה, בה ימכור הנאשם לסוכן את רימון ההלם בתמורה ל-350 ₪. הנאשם אף ציין בפני הסוכן, כי ינקה את הרימון מטביעות אצבע. העסקה יצאה אל הפועל בהמשך אותו יום.
למחרת, שאל הנאשם את הסוכן אם סוכן אחר, שהוצג כבן דודו, ועימו בוצעה העסקה הקודמת, יהיה מעוניין גם ברכישת סם מסוג קנאביס. הנאשם הסביר, כי ברשותו סם משתי רמות של איכות, וסיכם עם הסוכן כי יעביר לו כמות של 1 גרם מכל אחת מהן, בתמורה ל200 ₪. כך אכן אירע, ביום 22/02/2015. לאחר מכן, סיכמו השניים על מכירת 100 גרם קנאביס, מן האיכות הגבוהה יותר, בתמורה ל-8500 ₪. ביום 23/02/2015, הוביל הנאשם את שני הסוכנים אל מקום מגוריהם של חייל אחר ואחיו האזרח. הנאשם ניגש אל הבית, פגש באזרח ונטל ממנו שקית ובה קנאביס במשקל של 105.6 גרם נטו. בהמשך לכך מסר את השקית לסוכנים, וקיבל מהם את הסכום הכספי הנ"ל.
בנוסף לאמור, הורשע הנאשם גם בעבירות של שימוש והחזקת קנאביס. החל ממועד גיוסו בחודש נובמבר 2013, ועד למעצרו ביום 23/02/2015, השתמש בקנאביס בהזדמנויות רבות, במקומות שאינם ידועים ובתוך יחידתו. מקצת מן ההזדמנויות נערכו בצוותא עם אחרים. חלקן נערכו בנוכחות הסוכן. במועד מעצרו נתפס על הנאשם קנאביס במשקל של 0.16 גרם נטו, וכן אבקה המכילה סם מסוג MDMA, במשקל 0.6 גרם נטו. הנאשם הורשע איפוא גם בעבירת שימוש והחזקה בסם מסוג זה, שכן עלה כי בסמוך למועד מעצרו עשה שימוש גם בסם המסוכן מן הסוג האמור.