דרום
בית הדין הצבאי המחוזי מחוז שיפוטי דרום
|
331-14
29/01/2015
|
בפני השופטת:
סא"ל מאיה גולדשמידט
|
- נגד - |
המאשים:
התובע הצבאי עו"ד סגן יוליה גולדפיין
|
הנאשם:
טוראי ע' א' עו"ד (במיל') אורי בן ארי
|
הכרעת דין וגזר דין |
הכרעת- דין
על פי הודאתו, מורשע הנאשם בעבירה של היעדר מן השירות שלא ברשות, לפי סעיף 94 לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו - 1955, על כי נעדר מיחידתו, אלמ"ר XXXX, מיום 10/03/2013 ועד יום 06/11/2014, בסך הכל 607 ימים, בהתאם לכתב האישום המתוקן ולפרטים הנוספים.
ניתנה היום, 29/01/15, ט' שבט תשע"ה, והודעה בפומבי ובמעמד הצדדים.
_____( - )_____
שופטת
גזר דין
הנאשם, טוראי עמנואל אמינוב, הורשע על פי הודאתו בעבירה של היעדר מן השירות שלא ברשות, על כי נעדר מיחידתו במשך 607 ימים, עד למעצרו.
הנאשם גויס לצה"ל לפני כשנתיים ושירותו הממשי היה קצר. לחובתו השתמטות קודמת משירות בגינה תלוי ועומד נגדו עונש מאסר מותנה הניתן להפעלה וכן היעדרותו הנוכחית החלה לאחר שניטל עליו עונש מחבוש בגין היעדרות נוספת, עונש שאותו לא ריצה. על אף כלל הנסיבות המחמירות האמורות, נקשרו הצדדים בהסדר טיעון מקל וחריג. ההסדר נומק בטעות שארע כאשר מלכתחילה הואשם הנאשם בהיעדרות קצרה בהרבה ורק בהמשך התגלתה הטעות. כמו כן עלה ממסמכי ההגנה כי הנאשם מגיע ממשפחה מרובת ילדים בעלת קשיים כלכליים משמעותיים מאוד ונדרש לסייע בפרנסת המשפחה, וכך עשה במהלך היעדרותו. לאור האמור לעיל, מצאתי שלא להתערב בהסכמת הצדדים.
על הנאשם נגזרים, אפוא, העונשים הבאים:
- מאה וחמישה (105) ימי מאסר לריצוי בפועל, שיימנו החל ביום מעצרו. עונש המחבוש אותו טרם ריצה הנאשם, בהתאם לת/3 ירוצה בחופף לעונש המאסר שהוטל.
- עונש המאסר המותנה מתיק מטכ"ל/1001/12 יופעל כך ששלושים (30) ימים מתוכו יצטברו לעונש המאסר שהוטל והיתרה תרוצה בחופף. סך הכל ירצה הנאשם עונש של מאה שלושים וחמישה (135) ימי מאסר לריצוי בפועל.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת