תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
17140-11-10
07/02/2011
|
בפני השופט:
רונן אילן
|
- נגד - |
התובע:
דפי זהב בע"מ
|
הנתבע:
ערן לוי
|
פסק-דין |
פסק דין
התובעת הגישה תובענה כספית כנגד הנתבע בסך של 3,120 ש"ח בטענה לחוב הנובע משירותי פרסום שהוענקו לנתבע על יסוד הסכם מיום 6.6.08.
בדיון שהתקיים בפני הושג בין הצדדים הסדר, כמפורט בפרוטוקול הדיון, על פיו, בין השאר, הסמיכוני הצדדים לפסוק בתובענה ובסכסוך על דרך הפשרה ועל פי שיקול דעתי, בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984.
לאחר שהנתבע שילם לתובעת סך של 1,543 ₪ (כאמור בפרוט' הדיון מיום 14.12.10), נותרה להכרעה בעיקר טענת התובעת לפיה יש לחייב את הנתבע בתשלום עבור הפרסום שנעשה גם בחלוף 12 חודשי ההסכם הראשונים ועד להפסקתו.
בעניין זה, יש לציין לחובת התובעת כי עניין זה איננו מוסדר במפורש במסמך ההזמנה עצמו. אני סבור כי תניה כה קרדינאלית, מן הראוי היה שתופיע במפורש בהסכם עצמו ולא רק בנספח התנאים הכלליים. בנוסף, לחובת התובעת עומדת גם אי מסירת ההודעה לנתבע חודשים ארוכים, אף כאשר אין הוא משלם כלל עקב תקלה.
כנגד זאת, לחובת הנתבע יש לציין שאף הוא יכול היה להיווכח בכך שחשבוניות ממשיכות להגיע גם בחלוף התקופה לה הסכים ועל כל פנים, הנתבע הודה (בהגינותו, יש לומר) שיתכן והיה מסכים להמשך הפרסום, לו פנו אליו.
כל האמור מובא בתמצית בלבד ומובן שההכרעה מתייחסת למכלול הטענות.
לפיכך, על סמך כל החומר שלפני, תוך שאני נותן משקל להסכמה בין הצדדים, ותוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, אני פוסק כי על הנתבע לשלם לתובעת את הסכום של 500 ₪, וזאת לסילוק סופי ומוחלט של התביעה נשוא תיק זה. סכום זה ישולם בתוך 30 יום מיום מסירת פסק הדין שאם לא כן יתווספו לו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום מתן פסק דין זה ועד לתשלום בפועל.
ניתן היום, ג' אדר א תשע"א, 07 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.