- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
דניה סיבוס בע"מ נ' מועצה אזורית גזר ואח'
|
עת"מ בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
2444-09
1.11.2010 |
|
בפני : שרה ברוש |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: דניה סיבוס בע"מ |
: 1. מועצה אזורית גזר 2. עיריית רמלה |
| פסק-דין | |
פסק דין
בחודש אוגוסט 2008 קיבלה העותרת הודעת שומה על תשלום ארנונה מאת המשיבה מס' 1 (להלן: "המועצה האזורית גזר") בגין נכסים הנמצאים לכאורה בתחומה. בחודש ינואר 2009 קיבלה העותרת הודעת שומה על תשלום ארנונה מאת המשיבה 2 (להלן: "עיריית רמלה") בגין אותם נכסים בדיוק הנמצאים לכאורה בתחומה.
העותרת פתחה בהתכתבות הן עם המועצה האזורית גזר והן עם עיריית רמלה כדי לדעת בשטחה של מי מהן מוחזקים הנכסים נשוא שומת הארנונה, אולם בעוד שמועצה האזורית גזר לא השיבה בכתב על פניותיה של העותרת, אך גם לא הודיעה על ביטול החיוב, טענה עיריית רמלה כי הנכסים מצויים בתחומה.
העותרת, שעמדה בפני שתי דרישות של שתי רשויות, לא ידעה בתחומי מי נמצאים נכסיה, הגישה ביום 3/9/2009 את העתירה דנן, בה ביקשה להצהיר באיזה תחום שיפוט מוניציפאלי נמצא הנכס וכן להורות לרשות שהמחנה בתחומה, להוציא לעותרת שומת ארנונה חדשה ללא ריבית והצמדה על מנת שהעותרת תוכל להגיש נגדה השגה כדין.
בישיבת קדם המשפט שהתקיימה בפני, התברר, כי בין המשיבות קיימת עדיין מחלוקת בשטח מי נמצאים נכסיה של העותרת. זה טוען שלי היא וזה טוען שלי היא. לפיכך, הוריתי למשיבות להמציא תעודת עובד ציבור של מנהל האגף למידע גיאוגרפי וטכנולוגיית מידע במנהל התכנון של משרד הפנים, ממנה ניתן יהיה להסיק בתחומי איזו רשות נמצאים הנכסים.
היום, משהוגשה תעודת עובד הציבור, אין עוד מחלוקת בין בעלי הדין כי הנכסים מוחזקים בתחומיה של עיריית רמלה.
ב"כ המועצה האזורית גזר הודיע לביהמ"ש כי מרשתו חוזרת בה מהודעת החיוב.
ב"כ עיריית רמלה מסכים כי המועד להגשת השגה על הודעת החיוב שהוגשה בפני הגוף המתאים לכך.
לאור האמור, מסכים ב"כ העותרת למחיקת העתירה, אולם הוא מבקש לשמור על זכותו להגיש עתירה מנהלית בשעת הצורך תוך מתן אורכה להגשתה. עוד טוען הוא, כי יש להשית על עיריית רמלה את הוצאות העתירה הנוכחית.
ב"כ עיריית רמלה טוען, כי היא לא חטאה במאומה ואין להשית עליה הוצאות.
הגם שמן הראוי היה שעיריית רמלה תפנה למועצה האזורית גזר לאחר פניית העותרת אליה בבירור המחלוקת, הרי בסופו של יום הנכסים הינם בשטחה של עיריית רמלה ואם נפל פגם כלשהו, הרי הוא בדרישתה של המועצה האזורית גזר, אשר אין הנכסים מצויים בתחומה.
לא מצאתי להאריך את המועד להגשת עתירה כאשר אין לדעת אם כלל יהיה צורך בכך. כמובן שבמידה והעותרת תמצא לנכון להגיש עתירה מנהלית נוספת, ותסבור כי יש צורך בהארכת מועד, תוכל להעלות את הטענות והשתלשלות העניינים שהביאו להגשתה בפני ביהמ"ש אשר ידון בעתירה החדשה.
אשר על כן, אני מקבלת את העתירה בחלקה וקובעת כדלקמן:
1.הנכס נשוא העתירה נמצא בתחום השיפוט המוניציפאלי של עיריית רמלה.
2.הודעת החיוב של המועצה האזורית גזר מבוטלת בזה.
3.המועד להגשת השגה על הודעת החיוב שנשלחה לעותרת ע"י עיריית רמלה, מוארך מהיום למשך המועד הקבוע בחוק להגשת השגה.
4.אין צו להוצאות.
ניתן והודע היום כ"ד חשון תשע"א, 01/11/2010 במעמד הנוכחים.
שרה ברוש, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
