ת"א
בית משפט השלום רמלה
|
1443-08,2190-08
23/03/2010
|
בפני השופט:
זכריה ימיני
|
- נגד - |
התובע:
1. דן מיחזור בע"מ 2. נידקו מכשירים אלקטרו מכניים בע"מ
|
הנתבע:
1. בע"מ נידקו מכשירים אלקטרו -מכניים 2. דן מיחזור בע"מ
|
החלטה,החלטה |
החלטה
מונחת בפני בקשתה של הנתבעת להורות לתובעת לגלות גילוי מסמכים ספציפי וכן להשיב לשאלון.
על התובעת להצהיר בתצהיר גילוי מסמכים ספציפי אלו מסמכים נמצאים בידיה ואלו מסמכים לא נמצאים בידיה, ולא להסתפק בהודעה לקונית שאין בידיה מסמכים אלו.
המשמעות של תצהיר זה הינה שאם לאחר מכן תבקש התובעת להגיש מסמכים כאלה ואחרים שנדרשו בתצהיר גילוי מסמכים ספציפי הרי שלא תוכל להגישו לביהמ"ש.
ובאשר לטענת התובעת שהדוחות הכספיים הינם חסויים אין בידי לקבל טענה זו.
אם התובעת תובעת מהנתבעת הפסד עסקי, הרי עליה להוכיח מה היו רווחיה לפני המקרה הנטען בכתב התביעה, ולאחריו.
הבדיקה הטובה ביותר היא על ידי בדיקת דוחות כספיים שהיו לפני המקרה ולאחריו.
אשר על כן אני דוחה את טענת עו"ד רוזנצוויג לענין סודיות הדוחות הכספיים.
ובאשר לשאלון, הרי שהנתבעת דרשה מהתובעת להשיב לשאלון, והתובעת לא השיבה לשאלון, במקרה זה על בית המשפט להכריע במחלוקת שבין הצדדים.
סבור אני שהשאלות בשאלון רלוונטיות, ואם התובעת סבורה ששאלה כזו או אחרת אינה רלוונטית או שקיים טעם אחר שלא להשיב עליה, היה עליה להשיב לשאלות ולציין את עובדה זו בתצהיר התשובה לשאלון.
אשר על כן אני מורה לתובעת לגלות גילוי מסמכים ספציפי, את המסמכים שנדרשה לגלות בתצהיר ולא גילתה אותם, לרבות דוחות כספיים, 3 שנים לפני הארוע הנטען, בשנה בארוע הנטען ושלוש שנים לאחר מכן, וכן להשיב לשאלון ששלח אליה ב"כ הנתבעת, בכפוף לכך שאם היא סבורה שאין להשיב על שאלה מסוימת עליה לציין את הסיבה מדוע אין להשיב לשאלה.
האמור בהחלטה זו יבוצע בתוך 60 יום.
אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעת את הוצאות הבקשה בסך 2,500 ₪ + מע"מ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל.
ניתנה והודעה היום ח' ניסן תש"ע, 23/03/2010 במעמד הנוכחים.
זכריה ימיני, שופט
החלטה
בהתאם להסכמת הצדדים תעביר עו"ד רוזנצוויג לעו"ד סולמי כל תצהיר וכל מסמך שתעביר לעו"ד שור, כפי שנהגה עד עתה.
נקבע לקדם משפט נוסף ליום 13.9.10 שעה 11:30.
בתוך 45 יום מהיום תגיש התובעת חוות דעת של מומחה בתחום הנדסת המכונות מטעמה.
בתוך 45 יום לאחר מכן תגיש הנתבעת חוות דעת של מומחה בתחום הנדסת המכונות מטעמה.
ובתוך 45 יום לאחר מכן תגיש צד ג' חוות דעת של מומחה בתחום הנדסת המכונות מטעמה.