חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דוידוב נ' אשכולות תגומים ושירותים בע"מ ו אח'

תאריך פרסום : 02/02/2010 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
7942-03
20/12/2009
בפני השופט:
תמר נאות פרי

- נגד -
התובע:
רומן דוידוב
הנתבע:
1. אשכולות תגומים ושירותים בע"מ
2. אריה חברה לביטוח בע"מ
3. בית חולים רמב"ם

החלטה

קראתי את התחשיבים המעודכנים של הצדדים, את התחשיבים המקוריים משנת 2006 (!!!), את החומר שנוסף לתיק, שקלתי את המסמכים שקיימים (ובמיוחד את אלו שאינם קיימים) לגבי נושא ההחמרה הנטענת של המצב – ומצאתי כי אין כל טעם בשליחת הצעה חדשה של בהמ"ש.

אינני זוכרת מהו הסכום לפשרה שהצעתי בזמנו אך העקרונות לפיהם הוכנה ההצעה לא השתנו.

אם הצעתי פיצוי לגבי אובדנים לעבר – הרי שלא ראיתי בתחשיבים המעודכנים כל בסיס לשנות את מה שהצעתי. אם הצעתי פיצוי לגבי אובדנים לעתיד – יש לקחת בחשבון שעברו מאז 3 שנים וחלק מ"העתיד" דאז כבר הפך ל"עבר".

יש גם לקחת בחשבון את חוות הדעת האקטוארית המעודכנת שהוגשה ולנכות את התגמולים המעודכנים.

אם אכן נכונה הטענה שהתובע עבד לפרקים במהלך השנים שחלפו מאז עד היום – הדבר בוודאי שלא יזקף לטובתו ואסיק את המסקנות המתאימות.

עוד אוסיף כי לא אוכל להתייחס ברצינות לתחשיב בו מתבקש פיצוי בסך של 1,000,000 ₪ לגבי הוצאות רפואיות בעתיד, שעה שלא ברור בכלל מה הן יכולות להיות (ובכלל התחשיב מצד התובע עובר את סמכותי העניינית).

לגבי שאלת האחריות וחלוקה אפשרית בין הנתבעות, אינני זוכרת מה הצעתי (אם הצעתי) ובוודאי שאין כל חדש בהקשר זה.

לכן, "השורה התחתונה" היא שאני מודה לצדדים על המאמץ שעשו בהכנת תחשיבים מעודכנים, אך לא אשלח הצעה כספית מעודכנת.

כך גם, לא אמנה מומחים מטעם בית המשפט, וכל צד שמעוניין להגיש את חוות הדעת מטעמו ידאג להתייצבות המומחים הרלבנטיים.

המדובר בתיק משנת 2003, זהו התיק הוותיק ביותר שיש לי ובכוונתי לסיימו.

אני קובעת את התיק לשמיעת ראיות לשני מועדים

9/6/2010 בשעה 10:00

ו-13/6/2010 בשעה 10:00.

קבעתי שני מועדים כך שאם אחד מהעדים לא יוכל להתייצב במועד הראשון, הוא יוכל להתייצב לשני. לא אדחה את הדיון ולא אקצה מועד נוסף.

על הצדדים להגיש תצהירי עדות ראשית ולדאוג כבר עתה לתאם את המועדים על המומחים.

התובע יגיש תצהיריו עד יום 20/2/2010 והנתבעות עד יום 20/4/2010.

אני עדיין מציעה לב"כ התובע לשקול את ההצעה הקודמת, משוערכת להיום. אין ספק שיש מקום לפיצוי מסוים בגין הפסדי עבר, אין ספק שהפיצוי ברכיב הכאב והסבל צריך להיות משמעותי ביותר, ויש מקום לשקול את גובה הפיצוי לעתיד לאחר שיתבררו הנתונים המדוייקים לגבי ההשלכות התפקודיות שיש לאובדן המצער.

ניתן היום, ג' טבת תש"ע, 20 דצמבר 2009, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ