תא"ק
בית משפט השלום קריות
|
30780-08-10
17/01/2011
|
בפני השופט:
נדים מורני
|
- נגד - |
התובע:
אבראהים עראבי
|
הנתבע:
ג'מאל דגים הנדסה ופיתוח בע"מ
|
החלטה,החלטה,החלטה |
החלטה
לאור טענות הצדדים, אני מורה על מחיקת בקשה מס' 6.
אין צו להוצאות.
ניתנה והודעה היום י"ב שבט תשע"א, 17/01/2011 במעמד הנוכחים.
נדים מורני, רשם
החלטה
אדון תחילה בבקשה למחיקת כותרת.
ניתנה והודעה היום י"ב שבט תשע"א, 17/01/2011 במעמד הנוכחים.
נדים מורני, רשם
החלטה
על פי ההסכם שבין הצדדים, המשיבה התחייבה לבצע עבודות עבור המבקש תמורת 1,153,022 ₪ בתוספת מע"מ, כאשר מהסכום שמגיע למשיבה יש לקזז את הסכום ההוצאות הכרוכות בביצוע עבודות הבניה, ומועדי התשלום בהתאם לתנאי התשלום שנקבעו בין המבקש לבין עירית סחנין.
התביעה מתייחסת לסכום אשר לטענת המשיבה לא שולם לה ע"י המבקש, בהתאם להסכם העבודה.
המבקש הגיש בקשה למחיקת כותרת וטען שהתביעה אינה ראויה להיות נידונה בהליך מקוצר, מאחר ולא התקיימו התנאים הקבועים בתקנה 202 לתקנות סדר הדין האזרחי.
המבקש טען בבקשתו שסכום התביעה נקבע באופן שרירותי ובאופן חד צדדי ע"י המשיבה.
אמנם על פי ההסכם הסכום הגלובלי המגיע למשיבה קבוע בהסכם וקיימת לגביו התחיבות, אולם מסכום זה יש לקזז את סכומי ההוצאות אשר שולמו לקבלנים שונים לצורך ביצוע העבודה.
סכומי ההוצאות אשר צויינו בכתב התביעה אינן מבוססות על מסמכים כלשהם והם נתבעו ע"י הערכה של המשיבה.
המבקש נחקר על תצהירו והתחמק מלתת תשובות ברורות בכל הקשור לגובה סכום ההוצאות ובכך עניין ההוצאות שהוא מרכיב עיקרי בקביעת סכום התביעה נשאר ללא הוכחה, לא מטעם המשיבה ולא מטעם המבקש.
בנסיבות אלה ולאור תשובותיו המתחמקות של המבקש, הסכום של התביעה אינו קצוב ואינו עונה על דרישת תקנה 202 לתקנות סדר הדין האזרחי ולפיכך אין מקום לדון בתביעה בהליך מקוצר ואני מורה על מחיקת הכותרת והעברת הדיון בתביעה לסדר דין רגיל. המבקש יהיה רשאי להגיש כתב הגנה תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן התצהיר שצורף לבקשה ישמש כתב הגנה.
הוצאות הבקשה יוטלו ע"י ביהמ"ש אשר יכריע בתיק העיקרי ועל פי שיקול דעתו.
ניתנה והודעה היום י"ב שבט תשע"א, 17/01/2011 במעמד הנוכחים.
נדים מורני, רשם