מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גרינברג נ' המוסד לביטוח לאומי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גרינברג נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 17/09/2013 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
36425-02-13
12/09/2013
בפני השופט:
חנה טרכטינגוט

- נגד -
התובע:
גיל גרינברג
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
פסק-דין

פסק - דין

1.לפני תביעתו של גיל גרינברג (להלן: "התובע") כנגד החלטת וועדת ההשגה לגודל רכב מיום 13.11.12, אשר קבעה כי הרכב המתאים לצרכיו של התובע הינו פולקסווגן קאדי מקסי מונמך נפח 1600 סמ"ק בצירוף רשימת האביזרים המצורפת להחלטה.

2.לטענת התובע מדובר ברכב שנועד במקור לצרכים מסחריים של משא כבד ולא להסעה נאותה ומכובדת של אנשים היושבים בכיסאות גלגלים.

הקפיצים בחלק האחורי של הרכב גורמים לכך שמורגשת כל גומחה בדרך וכיסא הגלגלים מיטלטל ללא הרף, דבר הגורם לתובע לבחילה וכאבי ראש.

התובע טען כי הוועדה לא התייחסה לטענותיו ואף לא רשמה אותן בפרוטוקול.

התובע מבקש להיבדק ברכב מסוג גראנד וויאג'ר של חברת קרייזלר, רכב המתאים לגובה כיסא הגלגלים ומאפשר כניסה מהצד היישר למקום שליד הנהג, תוך שימוש בחגורת בטיחות כרגיל ללא צורך בקשירות מעיקות כמו ברכב מסחרי.

לדבריו רכב דומה אושר לכב' השופטת ברון לאחר וועדה שהתקיימה בשטח.

3.התובע מבקש כי תתקיים בעניינו וועדה לגודל רכב חדשה בהרכב חדש.

עוד הוא מבקש כי הוועדה תפסול מראש את הרכב מסוג פולקסווגן קאדי מקסי.

4.הנתבע הודיע ביום 9.5.13 כי הוא מסכים להחזרת עניינו של התובע לוועדת השגה חדשה בהרכב חדש, כי הוועדה תבצע בדיקת שטח בהתאם לשיקול דעתה וכי הוועדה תתייחס לכל מרכיבי חוות דעתו של מר בועז מוגליבקין ותנמק התייחסותה.

5.לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, להלן ההכרעה –

על פי ההסכם בדבר גמלת ניידות, הסמכות לקבוע את הרכב המיוחד לפי סעיף 9 שבו הינו למכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

התובע אינו כופר בכך.

הנתבע מאשר בהודעתו כי בוועדת ההשגה מושא הערעור נפלו הפגמים המתוארים על ידי התובע.

הוועדה לא התייחסה כלל לטענות התובע בדבר היות הרכב רכב מסחרי בעל מתלים קשים ובדבר הטלטלה הקשה הנגרמת לו תוך כדי נסיעה, דבר הגורם לו לכאבי ראש ולבחילה.

6.התובע מבקש כי בית הדין יורה לוועדה החדשה שתתכנס להוציא מחוץ לדיון את הרכב מסוג פולקסווגן קאדי מקסי.

עם כל ההבנה למצבו של התובע, אינני יכולה להיעתר לבקשתו בשלב זה.

7.התובע לא נבדק בשטח בוועדת ההשגה ברכב מסוג פולקסווגן קאדי מקסי, הוועדה לא התייחסה לתלונות התובע בקשר לרכב זה וכן לא התייחסה לחוות דעת של מר מוגליבקין אשר נערכה לאחר שהתכנסה (22.4.13).

8.אשר על כן, אני מורה כי בעניינו של התובע תתכנס וועדת השגה חדשה.

הוועדה תבחן את התאמתו של התובע לרכב אשר יוצע על ידה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ