דמ"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
10100-01-11
11/07/2011
|
בפני השופט:
אורנית אגסי
|
- נגד - |
התובע:
רונן גלר
|
הנתבע:
מס י עי עמק איילון
|
פסק-דין |
פסק דין
1.התובע הגיש תביעה כנגד הנתבעת בגין הפרש שכר עבודה, תשלום חופשה והפרשה לפנסיה.
הנתבעת טענה כי שלמה לתובע את מלוא שכרו והוא אינו זכאי לתשלום הפרשי שכר. כמו כן שולם לתובע דמי חופשה בכל עת שיצא לחופש, הכל כמפורט בתלושי השכר.
בעניין הפרשה לפנסיה טענה הנתבעת כי התובע היה זכאי אך שנימנע מלחתום על המסמכים לא הוסדר נושא הפנסיה.
2.התובע העיד וטען כי הנתבעת לא שלמה לו את ימי החופשה והמחלה כפי שהציג לה מדי פעם וכי החליט להתפטר מעבודה לאחר שנה וחודש שעבד במקום העבודה, בשל תשלום שכר בחסר בחודש דצמבר 2010.
התובע התפטר מעבודה ביום 31/12/2010 לאחר שקיבל תלוש שכר חודש דצמבר 2010, והתברר לו כי חלף תשלום של 5000 ₪ קיבל משכורת בשיעור חסר של 1500 ₪. התובע לא הציג כל גרסה באשר לשעות העבודה שביצע ומדוע מגיע לו הפרשי שכר ולא ערך כל חישוב מדוייק מה הן שעות העבודה אשר לא שולם בגינן.
עולה מתלושי השכר כי התובע היה עובד על פי שעות כאשר תלושי השכר השתנו מדי חודש בחודשי על פי מספר השעות שעבד, לא הוכחה מסגרת עבודה כטענת התובע של 5000 ₪ לחודש. לכן , נדחית טענת התובע לתשלום הפרשי שכר בסך של 2692 ₪. יאמר לעניין זה, כי התובע בעדותו צמצם תביעתו ל 1500 ₪ אולם אף סכום זה לא הוכח על ידי התובע.
3.באשר לתביעתו לתשלום דמי חופשה, עולה מתלושי השכר כי שולמו לתובע ימי חופשה ודמי הבראה כקבוע בחוק ולא מצאתי כי התובע זכאי לתשלום ימי החופשה. גם אם בפועל התובע לא יצא לימי חופשה הרי שחישוב תמורת החופשה ששולמה לו בתלושים על פי היקף משרתו, במהלך התקופה שעבד הינה מלאה והוא אינו זכאי לימי חופשה.
4.התובע טען כי הינו זכאי לסכום של 1500 ₪ עבור קרן פנסיה. אכן על הנתבעת לשלם לתובע מדי חודש לקרן פנסיה שכן עבד בענף המחייב תשלום פנסיה. הנתבעת טענה כי לא שילמה את הפנסיה מאחר והתובע לא חתם על טפסים , אולם אין בידי לקבל טענה זו שכן היה על הנתבעת לפעול לפתיחת קרן פנסיה גם ללא חתימתו.
תשלום הפנסיה צריך להשתלם בשיעור 6% מהשכר אותו הרוויח התובע ומצאתי כי שכרו הממוצע של התובע עומד על כ - 2500 ₪ בחודש. בהתאם לכך ועל פי חשוב שערכתי הסכום שהיה על הנתבעת לשלם לפנסיה לתובע הינו סך של 1575 ₪. לאור האמור על הנתבעת לשלם לתובע את הסכום שתבע בגין פנסיה סך 1500 ₪, הגם שסכום שהגיע לו גבוה יותר שכן אין ליתן לו עובד סכום העולה על תביעתו.
5.לסיכום, נדחות תביעות התובע להפרש שכר ותשלום חופשה ומתקבלת תביעתו לתשלום פנסיה בסך 1500 ₪.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך 500 ₪.
הסכומים ישולמו בתוך 30 יום מהמצאת פסק הדין לצדדים.
בקשת רשות ערעור על פסק דין זה ניתן להגיש לבית הדין הארצי לעבודה בתוך 15 יום מהמצאת פסק הדין.
ניתן היום, ט' תמוז תשע"א, 11 יולי 2011, בהעדר הצדדים.