חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 9505-12-13 ר' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 06/04/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
9505-12-13
20/01/2015
בפני סגנית הנשיא:
איטה קציר

- נגד -
התובע:
צ.ר.
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
החלטה

 

 

 

1.ב"כ הצדדים הגישו שאלות הבהרה מטעמם לבית הדין, על מנת שיועברו למומחה הרפואי, ד"ר א. ברוסקין, שמונה מטעם בית הדין.

אני מתירה רק את השאלות שהינן רלוונטיות לצורך הדין בתיק.

 

2.על ד"ר א. ברוסקין להשיב בכתב לבית הדין תוך 30 יום מהיום על השאלות שתפורטנה להלן.

 

א)אנא עיין בחוות הדעת של פרופ' רייס ובעיקר בקביעתו, כי אין המדובר באבחנת AVN וכן בספרות הרפואית שאליה מפנה פרופ' רייס, הדנה בבצקת לשד העצם מסיבה טראומטית ומכנית – האם אין בכך כדי לשנות את קביעותך ביחס לתובע? נא הסברך.

 

ב)האם נכון, כי מאמץ תת-סחוסי בראש הירך נותן תמונה ב-MRI, שאינה ניתנת להבדלה מנמק אווסקולרי (AVN), דרגה I של ראש הירך?

 

ג)האם שבר כזה שנגרם באופן פתאומי לאחר מאמץ חד פעמי נותן במיפוי עצם וב-MRI תמונה של בצקת הזהה לתמונה שניתנה על ידי ה-AVN?

 

ד)האם בצקת בראש הירך יכולה להיגרם על ידי שבר תת סחוסי שנגרם עקב אירוע חד פעמי או אפילו על ידי BON CONTUSION, שהיא חבלה בדרגה פחותה משבר, כן או לאו?

 

ה)על פי עובדות המקרה, ביום האירוע, ב-9/4/13, התובע עבד באופן חריג בעבודה פיזית ממושכת עם מכשיר רוטט, תוך כדי הרמתו במשך למעלה מחמש שעות. האם העובדה, כי בעקבות האירוע בעבודה סבל התובע מכאבים עזים והתקשה ללכת ולמחרת לא הצליח כלל לזוז, מראה על קשר של מועד או החמרה עם הפגיעה אשר גרמה לאי כושרו, כן או לאו?

 

ו)אנא ראה את הרישום של פרופ' שמואל דקל מיום 6/5/13 (מוצג נ/8), שם צוין, כי קיים סיכוי סביר, כי התובע סובל מנמק אוואסקורי של ראש עצם הירך משמאל, עקב שימוש של שנים במשאף המכיל קורטיזון מספר פעמים ביום, וכן את חוות דעת המומחה, ד"ר שטרנשטיין בוריס מטעם התובע (מוצג נ/11), המציין, כי פרופ' וייס מתעלם בחוות דעתו מכך שהתובע קיבל טיפול סטרואידלי במשך שנים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ