ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
48361-07-13
29/04/2015
|
בפני השופט:
אלכס קוגן
|
- נגד - |
תובע:
א' פ' עו"ד חיים קליר ואח'
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מהלשכה המשפטית חיפה
|
החלטה |
1.ביום 6.8.12 ארעה למר אבי פוני (להלן: "התובע") תאונה בעבודתו והנתבע הכיר בתאונה זו כתאונת עבודה, אלא שהפגימה היחידה שהוכרה על ידי הנתבע כתוצאה מתאונת העבודה הנ"ל היא פגיעה בכתף שמאל.
2.התובע טוען, כי כתוצאה מאותה תאונת עבודה הוא נפגע גם בשוק רגל ימין, מרפק ימין ובגב.
3.ביום 2.4.15 הגישה ב"כ הנתבע הצעה מטעמה לעובדות מוסכמות על בסיסן היא מסכימה למינוי מומחה יועץ רפואי מטעם בית הדין בתחום האורתופדי שיחווה דעתו בשאלת הקשר הסיבתי שבין הפגיעות הנוספות שלטענת התובע נגרמו לו כתוצאה מתאונת העבודה מיום 6.8.12 לבין פגיעה בשוק רגל ימין, במרפק ימין ובגב.
4.ביום 19.4.15 הגיש ב"כ התובע תגובתו במסגרתה הוא עומד על כך, כי כבר בקביעה העובדתית יקבע בית הדין שהתובע נפגע בתאונת העבודה גם בשוק רגל ימין, במרפק ימין ובגבו.
5.כך גם מעלה ב"כ התובע התנגדותו לציין בפני המומחה שימונה מטעם בית הדין את תאונות העבודה הקודמות שארעו לתובע והוכרו על ידי הנתבע בטענה של חוסר רלוונטיות.
6.על מנת להכריע במחלוקת שבתיק זה ולקבוע באלו פגיעות יש להכיר כתוצאה מאותה תאונת עבודה שארעה לתובע ביום 6.8.12, בית הדין קובע את העובדות של מנגנון התאונה ולאחר מכן ממנה מומחה/יועץ רפואי מטעמו שתפקידו לחוות דעתו בשאלת הקשר הסיבתי שבין הפגיעות הנטענות על ידי התובע לבין מנגנון קרות אותה תאונת עבודה.
7.תאונות עבודה קודמות שארעו לתובע בהן הוא נפגע גם בגבו ודאי רלוונטיות באותן עובדות שיעמדו בפני המומחה שימונה מטעמו של בית הדין.
8.לאחר ששמענו את הראיות בתיק ומעיון בכל המסמכים שלפנינו, אלו הן העובדות על בסיסן נמנה מומחה יועץ רפואי מטעם בית הדין:
א.התובע יליד 1959.
ב.החל מחודש 7/12 ובעת הרלוונטית לתביעה עבד התובע כנהג חלוקה בחברת ברק-שקד שיווק בע"מ.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת