חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 46071-03-13 יצחקי נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 20/08/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
46071-03-13
01/02/2015
בפני השופטת:
שרה מאירי – אב"ד

- נגד -
תובע:
משה יצחקי
עו"ד ד. ערער
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד מ. חבקין
פסק דין
 

 

1.בפנינו תביעה שהגיש התובע ביום 24.3.13, כנגד החלטת הנתבע מ- 30.8.10 הדוחה תביעתו לקצבת נכות – קצבת עידוד (חוק לרון), משהכנסותיו גבוהות מהסכום המזכה וכי נוצר חוב בסך 16,520 ₪; ועל החלטת הנתבע מ- 28.10.10 הרואה בו (ממשיכה לראותו) כעצמאי; החלטת הנתבע מ- 9.12.10 ומשלא נענה לפניות הנתבע (ולאחר פניית עמותת ידיד מטעמו) – נקבעה הכנסתו לפי שכר ממוצע וחצי. פניות התובע לסניף "נחשבו" כבקשה לבטול חוב.

 

טוען התובע כי אחרי כ- 3-4 חודשים, משלא השיג עבודות ועבד בקושי שעות בודדות בשבוע בממוצע בתיקונים והתכוון להפסיק פרסומו ועבודה – הוזמן ב- 6.2010 לחקירה אצל הנתבע.

 

2.בהגנתו (7.8.13) עתר הנתבע לדחיית התביעה בשל התיישנות.

למען הזהירות טען לגופא: משעפ"י ממצאי החקירה הוברר כי התובע עובד בפועל, למעלה מהנטען על ידו, נקבעה הכנסתו המשוערת (סעיפים 357-8 לחוק) ובהתאם משנדרש לשלם חובותיו, הן בד"ב והן בקצבת הנכות ששולמה ביתר – נוצר לו חוב (ולא "נקנס"), המנוכה ב- 10% מקצבתו החודשית (ולא בסכום הנטען על ידו).

בעקבות דו"ח שנתי שהגיש ב- 5.12.10 שונה מעמדו ללא עובד מ- 1.1.11 והושבה לו גמלת הנכות. ב- 1.3.11 הודיע שהחל לעבוד (23.2.11) 3-4 שע' ביום ואף ערך בחדש מרץ הסדר תשלומים לכיסוי חובו.

 

3.בדיון מוקדם שהתקיים בפני כבוד השופטת א. אגסי (20.10.13) חזרו הצדדים על טענותיהם כשהנתבע הפנה לזכות התובע לפנייה נוספת לוועדה לבטול חובות, בצרוף אסמכתאות. ביום 16.2.14 הגיש הנתבע תע"צ מר יגאל יוסף, מח' גביה (ע"צ).

ביום 20.2.13 הגיש התובע תצהיר ע"ר מטעמו ותצהיר אשתו.

ביום 1.6.14 נשמעו בפנינו עדויות התובע.

סיכומי הצדדים הוגשו בכתב: סיכומי התובע ב- 20.7.14 וסיכומי הנתבע ב- 25.12.14.

 

4.ולהכרעתנו  

 

א.אין חולק כי התובע לא פנה לנתבע להרשם כעצמאי. מחלקת הגבייה למדה על עבודתו ככזה, מחקירה שבוצעה במחלקת נ"כ. בהתאם, קבע ע"ד מעמדו של התובע כצמאי מ- 1.1.10 ואף קבע הכנסתו (משלא הצהיר עליה/על בסיס הכנסה של 1.5 שכר ממוצע במשק).

 

בהודעתו מ- 20.6.10 טען התובע כי עובד עכשיו בצורה מצומצמת מאד, אולי קריאה בשבוע וגם זה בקושי. אישר כי הגיע לסניף בטנדר של בתו (טויוטה היילקס), אותו קנתה בהזדמנות; לפעמים היא משתמשת בו ולפעמים הוא. בעלויות הביטוח הם מתחלקים. הבת לומדת ברופין. ע"ש הבת רשום גם גרר – לפעמים היא עוברת דירה והוא מעביר לה הגרר ממקום למקום. לא ידע/לא זכר אם השתמש ב- 2 הרכבים הנ"ל לעבודתו. ע"ש הבת רשום רכב נוסף, פורד, היא לוקחת אותו לנסיעות קצרות. בחודש הוא מקבל אולי 1-2 קריאות. ידיו שחורות כי הוא מתקן קורקינט שהוא מחזיק אצלו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ