ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
4005-02-14
12/03/2015
|
בפני השופטת:
מיכל פריימן
|
- נגד - |
תובעת:
אמירה חלאילה עו"ד היתם דאוד
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד רויטל בורשטיין
|
פסק דין |
1.התובעת הגישה לנתבע תביעה לגמלת שמירת היריון לתקופה 20/9/12 ועד ליום הלידה 9/10/12. תביעתה נדחתה ועל כך הוגשה התביעה שבפנינו.
2.הצדדים הסכימו על העובדות וכן הסכימו למינוי מומחה יועץ רפואי בתחום הגניקולוגיה על מנת שיחווה דעתו בשאלה, האם הייתה הצדקה רפואית לאישור שמירת היריון מחמת מצב רפואי המסכן את התובעת או עוברה בתקופה נשוא האישור, 20/9/12 עד 29/10/12.
3.ביום 30/7/14 מונה ד"ר יוסף ארודי כמומחה יועץ רפואי בהתאם להסכמת הצדדים לעיל.
4.בחוות דעת מפורטת מיום 16/8/14, לאחר שסקר הן את עובדות המקרה והן את המקובל בתחום בנוגע לתנועות העובר, הגורמים המשפיעים עליהן והוראות המעקב המקובלות, קבע המומחה כי אין כל הצדקה במקרה זה לשמירת היריון.
המומחה מציין כי העובר היה תקין לחלוטין הן בבדיקות אובייקטיביות והן בבדיקות סובייקטיביות של התובעת ולא היה לה או לעובר כל סיכון בזמן ההיריון.
הצורך בספירת תנועות עובר בהיריון רגיל וללא סיכונים כבמקרה זה, 3 פעמים ביום, בוקר, צהריים וערב (להימצאות 4 תנועות לפחות בחצי שעה) אינו מצדיק שמירת היריון והיעדרות מעבודה.
4.התובעת ביקשה להפנות למומחה שאלות הבהרה ובקשתה נדחתה בהחלטה מנומקת מיום 16/12/14 המהווה חלק בלתי נפרד מפסק הדין.
5.לטענת התובעת, המומחה התערב בממצאים העובדתיים כאשר קבע, כי עבודתה של התובעת שכללה הרצאות לסטודנטים 3 שעות ביום בעמידה וכן מתן ייעוצים בישיבה היא עבודה קלה שבה היה לתובעת, שאין לה ילדים נוספים בביתה, סיפק למצוא זמן לספירת תנועות עובר בזמנה הפנוי מהעבודה. קביעות המומחה, לטענת התובעת, חורגות מן המינוי שניתן לו.
לטענת התובעת, עבודתה לא איפשרה ביצוע ספירת תנועות.
עוד טוענת התובעת כי העובר היה בסיכון לאור המנח הרוחבי בו היה מצוי והיותו של חבל הטבור מלופף סביב הצוואר, אף אם סיכון זה לא התממש בסופו של יום.