מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> א' נ' המוסד לביטוח לאומי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

א' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 02/07/2017 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
38182-08-14
26/02/2017
בפני השופטת:
דגית ויסמן

- נגד -
תובע:
ר.א.
עו"ד חיים אורינג
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד עדי וידנה
פסק דין

 

1.התובע מבקש שליקוי בכפות ידיו (תסמונת התעלה הקרפאלית – CTS) תוכר כפגיעה בעבודה על יסוד תורת המיקרוטראומה או כמחלת מקצוע.

 

2.התובע עובד בחברת סולל בונה משנת 1993, כמפעיל "מפלסת" (גריידר; תמונות צבע של המפסלת ושל הידיות שיתוארו להלן, הוצגו על ידי התובע).

 

לטענת התובע, הוא מפעיל את המפלסת באמצעות ידיות הידראוליות (חמש בכל צד), כאשר בקצה כל ידית ישנה "כדורית" בה התובע אוחז והוא מניע את הידיות קדימה ואחורה. על פי המתואר בסיכומי התובע, לצורך עבודתו, במהלך היום הוא מבצע אלפי תנועות סיבוביות של שורש כף היד, בעת הזזת הידיות. עוד נטען שהמפלסת רוטטת והדבר יוצר ויברציות שמשפיעות על הידיות.

 

3.בישיבת ההוכחות העידו התובע וחברו לעבודה, מר נחמיה דורון (להלן – דורון).

 

4.לאחר ששמענו את העדויות, הגענו למסקנה כי לא הונחה תשתית עובדתית מתאימה על פי תורת המיקרוטראומה וגם אין יסוד לטענה כי מדובר במחלת מקצוע.

 

5.לגבי קיומה של מחלת מקצוע, התובע לא הפנה לפריט מסוים מרשימת מחלות המקצוע (המנויה בתוספת השניה בתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח מפני פגיעה בעבודה), תשי"ד – 1954), ואף לא פירט מהם תנאי העבודה הרלוונטיים לאחת הפגימות המנויות שם. מעבר לכך וכפי שיפורט להלן, גם אם היה ניתן לבחון את עניינו של התובע על פי פריטים 26 או 14 לאותה רשימה, לא הוכחו התנאים הנקובים שם ("עבודות המחייבות תנועות חד גוניות של האצבעות, כף היד או מרפק, החוזרות ונשנות ברציפות" או "עבודה ממושכת עם מכשירים רוטטים").

 

6.לגבי התביעה על פי תורת המיקרוטראומה, ראוי כבר בשלב זה להזכיר את יסודותיה, כפי שתוארו בפסיקה לאחרונה בעב"ל (ארצי) 18324-05-14 חג'יאג – המוסד לביטוח לאומי, 2.3.16 (ההדגשות במקור – ד.ו.):

"על הטוען לקיומה של עילת המיקרוטראומה להוכיח קיומם של שלושה יסודות:

תשתית עובדתית של ביצוע תנועות חוזרות ונישנות;

קיומו של קשר סיבתי בין התנועות לבין הליקוי הגופני מושא התביעה;

קביעה לפיה כל אחת מאותן תנועות גרמה לפגיעה זעירה המצטברת יחדיו לכדי ליקוי גופני.

הוכחת קיומו של היסוד הראשון - תשתית עובדתית של ביצוע תנועות חוזרות ונישנות, היא תנאי להעברת עניינו של המבוטח למומחה (יועץ רפואי) לבחינת הקשר הסיבתי ומנגנון הפגיעה (ר' סעיף 16 לפסק הדין בעניין אסתר נוח, וכן עניין חקניזרי).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ