עיקר העובדות הצריכות לעניין נקבעו בהחלטת בית הדין בדבר מינוי מומחה רפואי, הן כדלקמן:
א. התובעת ילידת 1974 משמשת כעובדת ניקיון בתחנת המשטרה ברמלה. התובעת מועסקת חמישה ימים בשבוע בין השעות 06:00 – 11:30, ובשעות אחר הצהריים עובדת בטיפול בקשישים.
ב. התובעת סובלת מיתר לחץ דם ולעיתים, במהלך עבודתה, היא פונה לבדיקת לחץ דם אצל רופא שנמצא במקום עבודתה.
ג.ביום 10/2/11 בסמוך לאחר הגעתה לעבודה (בסביבות השעה 6:30-7:00) נמסר לתובעת כי עקב העדרן של שתי עובדות, היא והמנקות האחרות יצטרכו להשאר בתום יום העבודה, על מנת לנקות את האזורים עליהם אחראיות העובדות האחרות.
ד.הודעה זו גרמה לתובעת לעצבנות רבה, בשים לב לכך שבאותו יום בשעות אחר הצהריים היא היתה צריכה לעבוד בעבודה נוספת בטיפול בקשישים, ובשים לב שהעדרן של שתי עובדות ביום אחד הוא אירוע יוצא דופן ומטיל מעמסה גדולה על העובדות האחרות.
ה. התובעת טוענת כי דקות אחדות לאחר שנמסרה לה ההודעה והיא החלה לחוש בעצבנות, היא הרגישה לא טוב והעפעף השמאלי שלה התחיל לצנוח.
ו. התובעת המשיכה בעבודתה למשך כשעתיים ואז פנתה לרופא המשטרה, אשר הפנה אותה למיון (ראה מכתב ההפניה המפורט נ/4).
ז.התובעת אושפזה בבית חולים אסף הרופא למשך 5 ימים בטרם שוחררה לביתה.