- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ב"ל 33450-08-14
|
עב"ל בית דין אזורי לעבודה נצרת |
33450-08-14
21.1.2015 |
|
בפני כב' הנשיאה: ורד שפר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערערת: פלונית עו"ד אלי מלול |
המשיב: המוסד לביטוח לאומי עו"ד מוניר ח'יר |
| פסק דין | |
1.זהו ערעור על החלטת וועדה רפואית לעררים (ניידות) מיום 5.8.14 (להלן: "הוועדה") אשר קיבלה את ערר המשיב וקבעה כי הליקוי ממנו סובלת המערערת אינו מזכה לעניין גמלת ניידות.
רקע
2.המערערת הינה ילידת שנת 1956, אשר סובלת ממספר ליקויים בתחום הנוירולוגי והאורטופדי, ובין היתר מפגיעה בחוט השדרה הגורמת לחץ על עצבי הצוואר, עקמת מתקדמת, חולשה ברגל ימין, הגבלה בעמ"ש מותני וכאבים כרוניים בגב. ועדה רפואית מדרג ראשון קבעה ביום 14.8.14 כי נכותה יציבה בשיעור 87% החל מיום 6.4.13.
3.ביום 14.9.08 הופיעה המערערת בפני ועדה מחוזית לעניין ניידות, אשר קבעה לה דרגת נכות של 60% לצמיתות בגין סעיף א(7)ב(2) לרשימת הליקויים בהסכם הניידות. המשיב הגיש ערר על החלטה זו, והוועדה לעררים קיבלה את הערר וקבעה ביום 16.12.08 כי ליקוייה של המערערת אינם נכללים ברשימת הליקויים המזכים בגמלת ניידות.
4.לאחר מספר שנים הגישה המערערת תביעה חדשה לגמלת ניידות. ביום 26.3.14 נבדקה המערערת על ידי הועדה המחוזית לעניין ניידות אשר קבעה דרגת ניידות צמיתה בשיעור של 60% לפי ליקוי א(7)ב(1) לרשימת הליקויים בהסכם הניידות.
5.המשיב הגיש ערר על ההחלטה וטען כי לא חל שינוי במצב המערערת בהשוואה למצבה בשנת 2008. ביום 14.7.14 הופיעה המערערת בפני הועדה הרפואית לעררים, אשר בדקה אותה וקיבלה את ערר המשיב בקבעה כי סוג הליקוי אינו נכלל ברשימת הליקויים המזכים. על החלטה זו נסב הערעור שלפני.
טענות הצדדים בתמצית
6.טוענת המערערת כדלקמן:
א.מעיון בפרוטוקול הוועדה הרפואית והוועדה לעררים לא עולה סתירה או שוני בין ממצאי שתי הוועדות, ולכן אין בנמצא נימוק מספק מדוע בחרה הוועדה לעררים להפוך את החלטת הוועדה המחוזית.
ב.בפני הוועדה עמד תיעוד רפואי, ובין היתר מד"ר שנידר מיום 8.2.14, המעיד על ליקויים העונים לסעיף ליקוי א(7)ב(1), אולם הוועדה לא דנה ולא התייחסה לתיעוד הרפואי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
