ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
29334-03-13
31/03/2015
|
בפני השופט:
אלכס קוגן
|
- נגד - |
תובעת:
נ.ב. עו"ד עאסי ח'אולה
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מהלשכה המשפטית חיפה
|
החלטה |
1.לפני בקשתה של ב"כ התובעת למינוי מומחה רפואי אחר או נוסף.
2.גב' נ.ב. (להלן: "התובעת") הגישה תביעתה זו להכיר בפגיעה בגבה כפגיעה בעבודה על דרך המיקרוטראומה.
3.ביום 10.3.14 התקיים דיון הוכחות בסופו נקבעו העובדות הבאות:
א.התובעת ילידת 2.10.1958.
ב. עבדה כעובדת ניקיון במשך כ- 7 שנים החל מחודש 12/02 ועד סוף חודש 1/10, וזאת בבית אבות – בית יערה בע"מ.
ג.התובעת עבדה 6 ימים בשבוע. כל יום החל משעה 07.30 או 08.00 בבוקר ועד השעה 14.30 או 15.00 אחה"צ.
ד.יודגש, כי המדובר בבית אבות בו יש 3 קומות , 32 חדרים. בנוסף ישנן חדרי לובי, מסדרונות, מדרגות, חדרי שירותים, חדרי רחצה (אין אמבטיות רק מקלחות).
בכל בית האבות הזה היתה התובעת עובדת הניקיון היחידה.
ה.עיקר עבודתה של התובעת היה בניקיון הריצפה. בנוסף, היה על התובעת לנקות פעמיים ביום את השירותים (המדובר ב- 9 או 10 אסלות), לרוקן 12 פחים גם פעמיים ביום.
ו. לצורף שטיפת הריצפה בחדרים היה על התובעת להזיז רהיטים שחלקם היו עם גלגלים וחלקם ללא גלגלים והכוונה למיטות ושידות.
ז.התובעת העידה בפנינו באופן אמין ומהימן, כי רהיטים רבים היו ישנים ללא גלגלים.
ח.כל יום היה על התובעת לנקות באופן יסודי 2 חדרים ולצורך כך היה עליה לרוקן את אותם חדרים ממיטות ושידות.
ט.בכל בית האבות היו 4 חדרי רחצה עם 7 מקלחות בתוכם. היה על התובעת לנקות את הריצפה בחדרי הרחצה פעמיים ביום ולקצף אותה עם סקוטש.
י.ניקיון של חדר לקח לתובעת 20 דקות בממוצע ובכל פעם שהיא סיימה ניקיון של חדר היא החליפה את המים בדלי ולצורך כך היא נאלצה לשפוך את הדלי לאסלה ולמלא את הדלי שוב במים.
יא. רוב עבודתה של התובעת כעובדת ניקין התבצעה תוך התכופפות רבה.
יב. התובעת מעשנת כ- 4 סיגריות ביום ב- 10 השנים האחרונות (כך למדנו מעדותה בפנינו).