- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ב"ל 27061-03-14
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה חיפה |
27061-03-14
7.3.2017 |
|
בפני השופטת: מיכל פריימן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: ש.ב. עו"ד כמיל מויס |
נתבע: המוסד לביטוח לאומי עו"ד אורה קרן |
| פסק דין | |
1.מר ב. ש. ("התובע") הגיש למוסד לביטוח לאומי ("הנתבע"), תביעה להכיר בפגיעה נטענת בגבו כתוצאה מנפילה בעבודה ביום 23.4.12, כ"פגיעה בעבודה", כמשמעותה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995.
תביעתו נדחתה ועל כך הוגשה התביעה שבפנינו.
2.לאחר שנשמעו עדויות התובע, הסכימו ב"כ הצדדים על העובדות וכן הסכימו למינוי מומחה – יועץ רפואי לבחינת הקשר הסיבתי שבין האירוע לבין הפגימה הנטענת בגבו של התובע.
3.בהחלטה מיום 15.11.15 מונה ד"ר עידו ציון כמומחה יועץ רפואי מטעם בית הדין.
4.בחוות דעתו מיום 17.12.15 השיב המומחה לשאלות בית הדין וקבע, על יסוד התיעוד הרפואי שבתיק, כי הן ביום האירוע ובמהלך חצי שנה לא הועלה כל תיאור של אירוע חבלתי אלא להיפך, הרופאים מציינים קשר אפשרי לעבודה פיזית קשה והרמת משקלים כבדים.
המומחה קובע כי העובדה כי רישום כלשהו המציין אירוע בעבודה הופיע רק לאחר חצי שנה ולאחר בדיקה אצל רופאים שונים, מנתקת למעשה קשר לקיום האירוע הנטען וכי אם האירוע התקיים, הרי שהשפעתו פחותה ואינה משמעותית ויש להתייחס לליקוי כמחלה טבעית ושכיחה בגיל התובע ללא גורמי סיכון.
5.בתאריך 31.10.16, הגיש התובע בקשה להפניית שאלות הבהרה למומחה הרפואי אליה צרף את חוות דעתו של ד"ר ח'אלד אסלאן, מומחה בכירורגיה אורטופדית ועמוד השדרה.
לאחר קבלת עמדת הנתבע, נדחתה ביום 30.11.16 בקשת התובע להעברת שאלות הבהרה למומחה הרפואי בהחלטה מנומקת המהווה חלק בלתי נפרד מפסק הדין.
6.בסיכומיו, טוען בא כוח התובע כי דין התביעה להתקבל.
לטענתו, גם המעביד וגם שני עדים מטעמו של התובע אישרו והעידו כי אכן הוא נחבל ונפגע בגב תחתון. עוד טוען הוא כי מעולם לא סבל מהגבלה בתנועות עמוד שדרה מותני וכי לפני אירוע התאונה לא נזקק כלל לצילומי הדמיה באשר הם.
לטענת התובע, משקבע המומחה כי בעברו של התובע אין רישומים על כאבי גב תחתון או חבלה כלשהי, ומשנקבע כי האירוע אכן התקיים יותר סביר לקבוע כי אותו אירוע גרם לפריצת הדיסק.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
