בר"ע
בית דין ארצי לעבודה
|
11836-04-15
25/06/2015
|
בפני שופטת :
רונית רוזנפלד
|
- נגד - |
המבקש:
לזיז ואנונו עו"ד שילוני
|
המשיב:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד רועי שביט
|
פסק דין |
השופטת רונית רוזנפלד
1.לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי בחיפה (סגנית הנשיא איטה קציר; בל' 15683-12-14). בפסק הדין דחה בית הדין האזורי את ערעור המבקש על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 28.10.14 (להלן גם: הוועדה).
2.ביום 25.5.15 ניתנה החלטת בית הדין על פיה התבקשה תגובת המשיב (להלן: "המוסד") לשאלה מדוע לא יוחזר עניינו של המבקש אל ועדת הרשות ואל הוועדה, על מנת שיבררו היטב את טענת המבקש לפיה מקובל אצל המעסיק להעסיק עובדים לאחר פרישה במשרה מלאה. כמו כן תתבקש ועדת הרשות כמו גם הוועדה להתייחס במנומק למכתב הרופא התעסוקתי של 'רפאל', המציין כי המבקש עובד כיועץ "בהיקף של 50% משרה לאור בעייתו הרפואית". ככל שתמצא הוועדה כי יש ממש בטענת המבקש כי מצבו הרפואי הכללי, כולל הליקוי הנפשי הוא שגרם להפחתה בהיקף משרתו, תבחן הוועדה אם חלה ירידה בהיקף הכנסותיו ובאיזה שיעור. בהחלטה הובהר כי תשובת המשיב מתבקשת נוכח קביעתה הלקונית של הוועדה, שלכאורה אינה מבוססת במסמכים, לפיה העסקתו של המבקש בחצי משרה מבוססת אך על צרכי המעסיק ועל גילו של המבקש. כמו כן הוועדה אף לא התייחסה למסמך הרופא התעסוקתי של רפאל בו מצוין כי היקף 50% משרה של המבקש נובע ממצבו הרפואי.
3.ביום 22.6.15 הודיע המוסד כי "הוא מסכים להצעת כבוד בית הדין, לפיה יושב עניינו של המבקש לוועדת הרשות ולוועדה, על מנת שיבררו את טענת המבקש לפיה מקובל אצל המעסיק להעסיק עובדים לאחר פרישה במשרה מלאה". כן ציין המוסד כי בהתאם לאמור בהחלטה, הוועדות יתייחסו למכתבו של הרופא התעסוקתי של רפאל וכי "ככל שתמצא הוועדה כי יש ממש בטענת המבקש כי מצבו הרפואי הכללי, כולל הליקוי הנפשי הוא שגרם להפחתה בהיקף משרתו, תבחן הוועדה אם חלה ירידה בהיקף הכנסותיו ובאיזה שיעור".
4.ביום 23.6.15, ובתגובה להודעת המוסד, הודיע המבקש כי גם הוא מסכים להצעה בנוסח שהוצע על ידי בית הדין והתקבל על ידי המוסד, וביקש כי יינתן תוקף של פסק דין לתוכן ההודעה, כלשונה.
5. משכך, נוכח הסכמת הצדדים, ובהתאם לסמכות הנתונה לפי הוראת תקנה 82 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב- 1991, נדונה הבקשה כערעור ולהסכמת הצדדים ניתן בזה תוקף של פסק דין. אשר על כן, עניינו של המבקש יושב לוועדת הרשות ולוועדה על מנת שתפעל בהתאם לאמור בסעיף 2 לעיל.
בנסיבות המקרה, ונוכח ההסכמה אליה הגיעו הצדדים, אין צו להוצאות.
ניתן היום, ח' תמוז תשע"ה (25 יוני 2015) בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.
