ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
28621-11-09
17/06/2010
|
בפני השופט:
אבישי רובס
|
- נגד - |
התובע:
אירית בר
|
הנתבע:
שרביט חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
1.במהלך הדיון שהתקיים בפני ביום 15.6.2010, הודיע ב"כ התובעת כי הוא מוותר על מינויו מומחה מטעם בית המשפט בתחום האורטופדיה ומאידך, הוא עומד על מינויו של מומחה בתחום הפסיכיאטריה.
2.עיון בתעודת חדר המיון מיום 6.8.2007 מעלה, כי התובעת התלוננה על כאבי ראש וכאבים בגב, צלעות, כתף ורום הבטן. לאחר שנבדקה ונערכו לה צילומי רנטגן, היא שוחררה לביתה, עם המלצה לחופשת מחלה בת שלושה ימים, לאחר שלא נמצאו ממצאים משמעותיים כלשהם. בהמשך, טופלה במשך שנה במסגרת מחקרית טיפולית למניעת התפתחות PTSD בבית החולים רמב"ם בחיפה. במסמך מיום 27.12.2007 נרשם כי היתה הטבה מסויימת אולם, בחודש האחרון מצבה החמיר והיא אובחנה כסובלת מ - PTSD והיא טופלה תרופתית. בבדיקה שנערכה לה ביום 19.1.2009 לא נמצאו ממצאים מיוחדים אולם, הומלץ על המשך טיפול ומעקב פסיכיאטרי מרפאתי וכן, על בדיקות מעבדה, לרבות תפקוד בלוטת התריס ועוד. מסמך אחרון שהוצג על ידי התובעת הינו מיום 26.4.2010. אני סבור כי יש במסמכים אותם הציגה התובעת משום ראשית ראיה לנכות בתחום הנפשי.
3.אבהיר, כי לא נעלמה מעיני טענת הנתבעת לפיה, מדובר בתאונת פח קלה. בנוסף, עולה מהמסמכים שבעברה של התובעת ת.ד. קודמת. עם זאת, יהיה זה מתפקידו של המומחה שימונה לקבוע, בין היתר, גם את הקשר הסיבתי הרפואי בין התאונה למצבה הרפואי של התובעת. בנוסף, לא הובאה בפני, בשלב זה, ראיה כלשהי לכך שמדובר בתאונת עבודה, כטענת הנתבעת.
4.לאור האמור לעיל, אני מורה על מינויה של ד"ר שרה חברון, כמומחית מטעם בית המשפט בתחום הפסיכיאטריה.
המומחית תבדוק את התובעת ותחווה דעתה בנוגע לנכות שנותרה לה כתוצאה מהתאונה נשוא התביעה, ככל שנותרה נכות כזו. המומחית תעמוד על הקשר בין מצבה הרפואי של התובעת בתחום הפסיכיארטיה לבין התאונה נשוא תביעתה.
3.אני קובע את שכרה של המומחית בסך של 5,000 ₪ ומע"מ, לא כולל בדיקות עזר.
4.בשלב זה, תשא הנתבעת בשכרה של המומחית.
5.הצדדים יפנו למומחית, הדדית, בתוך 10 ימים מהיום וימציאו לידיה את כל המסמכים הרפואיים הרלבנטיים.
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, ה' תמוז תש"ע, 17 יוני 2010, בהעדר הצדדים.