- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ברכה נ' רבינוביץ' ואח'
|
ה"פ בית המשפט המחוזי ירושלים |
36816-08-11
10.4.2014 |
|
בפני : אריה רומנוב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. יובל ברכה 2. עו"ד |
: 1. ירון רבינוביץ' 2. עו"ד 3. Koken establishment Ltd 4. Katia internatinal Ltd 5. שירת הים בע"מ 6. ויוה סיוון |
| החלטה | |
החלטה
1. עניינה של החלטה זו בבקשת המבקש לתקן את כתב התובענה שהגיש בתיק זה.
2.לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה שיש להיעתר לבקשה. שני טעמים עיקריים עומדים ביסוד מסקנה זו: הטעם הראשון הוא, שאף כי התובענה הוגשה לפני זמן רב יחסית, הרי שטרם החלו להישמע בה ראיות. מכאן, שבמובן מסויים ההליך מצוי עדיין בשלביו הראשונים. הטעם השני הוא, שגם אם בית המשפט ידחה את בקשת המבקש לתיקון כתב התובענה, הרי שיש יסוד להניח כי הדיון בתובענה הנוכחית לא יתייתר והתובענה תמשיך להתברר במתכונת הנוכחית. זאת בין לנוכח טענת המבקש כי חרף הדיונים שהתקיימו בתיק זה וחרף ההחלטות שניתנו על ידי בית המשפט, המשיבים לא מסרו לו את המסמכים שהתבקשו למסור, ומכאן שהסעד הראשון לו הוא עותר בתובענה שהגיש עודנו רלבנטי, ובין לנוכח העובדה שהסעד השני המבוקש בתובענה – חלוקה בעין של רכוש החברה – עומד במרכז מעייניו של המבקש. מוטב, על כן, להותיר תובענה זו על כנה ולאפשר למבקש לתקן אותה על מנת שכל המחלוקות הקיימות בין הצדדים יידונו ויוכרעו, תחת בירור חלק מהמחלוקת במסגרת ההליך הנוכחי וקיומה של אפשרות כי החלק הנותר יתברר במסגרת הליכים אחרים.
3.המטרה לגרום לכך שכל המחלוקות הקיימות בין הצדדים יידונו ויוכרעו, מובילה למסקנה שאין מקום להתיר למבקש לפצל את סעדיו. לפיכך, ככל שנכון להיום נגרמו לתובע נזקים כספיים או אחרים, עליו לכמת אותם ולתבוע אותם במסגרת התביעה המתוקנת שיגיש.
4.אני מחליט, אפוא, להיעתר לבקשה ואני קובע כי על המבקש להגיש כתב תביעה מתוקן תוך 45 ימים. על פני הדברים נראה, כי התביעה החדשה לא תהיה ראויה להידון במסגרת של המרצת פתיחה, ועל כן על המבקש להגיש תביעה "רגילה".
5.המבקש ימציא את כתב התביעה המתוקן לכל הנתבעים, אשר יגישו כתבי הגנה 45 ימים לאחר קבלת כתב התביעה המתוקן.
6.אני קובע בתיק ישיבת קדם משפט ליום 14.9.14 בשעה 12:00.
7.המזכירות תשלח החלטתי לצדדים.
ניתנה היום, י' ניסן תשע"ד, 10 אפריל 2014, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
