בפ"מ
בית המשפט לתעבורה פתח תקווה
|
1725-11-14
18/11/2014
|
בפני השופטת:
מגי כהן
|
- נגד - |
מבקשים:
דניאל מנצור
|
משיבים:
מדינת ישראל
|
החלטה |
בפני בקשה לקיצור תקופת פסילה מנהלית שהגיש המבקש.
המבקש נפסל מנהלית לתקופה של 60 יום ע"י קצין משטרה, בשל תאונת דרכים עם 5 נפגעים שנגרמה לכאורה עקב אי ציות לאור אדום ברמזור, עת נהג המבקש באוטובוס זעיר.
מבדיקה בתיק המשטרה שהוצג בפני, עולה כי ביום 15.10.14 נהג המבקש באוטובוס ציבורי מס' 31-066-76 בראשון לציון רח' משה דיין ממזרח למערב חצה צומת מרומזר באור אדום ופגע בדופן ימין של רכב סובארו פרטית מס' 34-703-23 שפנה שמאלה באור ירוק וגרם לפציעתם של 5 נוסעים.
ב"כ המבקש אינו טוען להיעדר ראיות לכאורה, אך מבקש לקצר את תקופת הפסילה, מאחר ותוצאות התאונה קלות, היעדר חבלות של ממש, נסיבותיו האישיות של המבקש, וותק רב בנהיגה והעובדה כי התאונה היחידה בעברו הינה ישנה משנת 78, כך שתקופת הפסילה המנהלית שריצה עד כה, מספקת כתקופת צינון, והמשך נהיגתו לא תהווה סכנה לציבור.
ב"כ המשיבה מתנגדת לבקשה, מבקשת להשאיר את הפסילה על כנה וטוענת לעברו התעברותי של הנאשם הכולל 45 ה"ק ביניהן: נהיגה בחוסר זהירות, סטיה מנתיב, אי ציות להוראות שוטר , נסיעה ללא רשיון נהיגה תקף עבירה אחרונה משנת מ 2012 .
לאחר ששקלתי טענות הצדדים ועיינתי בחומר הראיות שבידי המשיבה הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
שני שיקולים מנחים את בית המשפט בדיון בבקשה זו: ראשית, קיום ראיות לכאורה בדבר אשמתו של המבקש, ושנית, האם יש בהמשך נהיגתו, כדי לסכן את שלום הציבור:
במקרה דנן, אין מחלוקת בדבר קיומם של ראיות לכאורה להוכחת המיוחס למבקש, והבקשה הוגבלה רק לקיצור תקופת הפסילה המנהלית.
במקרה שלפנינו, מסוכנותו הספציפית של המבקש נלמדת מתיאור התאונה עת נכנס לצומת כאשר בכיוון נסיעתו דלק לכאורה אור אדום, זאת עד לפגיעה ברכב אחר ופציעתם של 5 נוסעים, עבירה ונסיבות ביצועה מצביעות על מסוכנות רבה.
התנהגות זו של המבקש מקימה יסוד להניח כי יוגש נגד המבקש כתב אישום ומצדיקה הרחקתו מהכביש כפי שקבע קצין המשטרה לא מצאתי הצדקה להורות על קיצור הפסילה המנהלית.