מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בלוך נ' דוד ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בלוך נ' דוד ואח'

תאריך פרסום : 08/09/2013 | גרסת הדפסה
הפ"ב
בית המשפט המחוזי חיפה
56376-12-12
01/09/2013
בפני השופט:
עודד גרשון

- נגד -
התובע:
עוזי בלוך
הנתבע:
1. רחמים דוד
2. סבים לוי (סלובוטיצקי)
3. דוד יוסף רוזנפלד
4. יורם דוידוביץ
5. אפרים בר
6. רות גרשוני שיין
7. "חקלאי" גבעת עדה אגודה שיתופית בע"מ

פסק-דין

פסק דין

1.לפניי בקשה למינוי בורר. בבקשה פירט המבקש כי כוונתו היא כי הבורר ידון בתובענתו לסילוק ידם של המשיבים מחלקתו, מדרכי הגישה לחלקתו, ויורה על מניעת כל הפרעה לחזקתו בחלקתו ולזכותו לעבד את החלקה בשלמותה.

2.המשיבה 7 (להלן "האגודה") הגיבה על הבקשה וטענה כי היא אמנם מסכימה, עקרונית, לבירור המחלוקות שפורטו על ידי המבקש בבקשתו באמצעות בוררות. עם זאת טענה האגודה כי הסמכות למנות בורר לבירור מחלוקות בין חברי האגודה לבין עצמם או בין חברי האגודה לבינה נתונה לרשם האגודות השיתופיות בהתאם לסעיף 52 לפקודת האגודות השיתופיות.

על שום כך, טענה האגודה, כי יש להפנות את הבקשה למינוי בורר לרשם האגודות השיתופיות, כאמור לעיל.

3.א.בהחלטתי מיום 5.5.13 נתתי למבקש ארכה להגיב על טענותיה הנ"ל של האגודה.

ב.המבקש השיב על טענות האגודה באומרו כי פנייתו לבית המשפט נעשתה בשל מחדלה של האגודה לעזור בישוב סכסוכים בין חברים באגודה בדרכי שלום.

ג.בתשובתו לטענות האגודה לא כפר המבקש בטענת האגודה כי התקנון המוסכם של האגודה תוקן ביום 17.7.1966 וכי על פי התיקון האמור הסמכות למינוי בורר נתונה לרשם האגודות השיתופיות.

ד.המבקש הוסיף וטען כי הסכסוך שהוא מבקש להניח על שולחנו של הבורר הוא סכסוך בין בעלי זכויות העיבוד החקלאי בחלקות החקלאיות ולא בינם לבין האגודה. לטענתו, לא מדובר ב"סכסוך קונסטיטוציוני" באשר למהותם של זכויות חברים באגודה ו/או זכויות האגודה. כך גם אין מדובר בהקצאת חלקות לעיבוד חקלאי.

ה.המבקש טען כי אחת היא לו אם ימונה הבורר במישרין על ידי בית המשפט או אם יורה בית המשפט לאגודה להפנות את הסכסוך להכרעת רשם האגודות השיתופיות על מנת שזה ימנה בורר.

ו.המבקש ביקש שאם יורה בית המשפט כי את הבורר ימנה רשם האגודות השיתופיות ש"יישאר התיק "פתוח" על מנת לאפשר בקרה שיפוטית על הליך המינוי וקיום הבוררות".

4.דין הבקשה להידחות.

הואיל ואין מחלוקת על כך שעל פי תקנון האגודה השיתופית הסמכות למנות בורר נתונה לרשם האגודות השיתופיות הרי שכלל לא היה מקום לכך שהמבקש יפנה לבית המשפט עם בקשתו הנוכחית.

בעניין נשוא הבקשה שלפניי מוסמך לדון רשם האגודות השיתופיות. על שום כך על המבקש להפנות את בקשתו לרשם האגודות השיתופיות ולעתור למינוי בורר.

בנסיבות העניין הבקשה שלפניי נדחית.

אין צו להוצאות.

המזכירות תשלח העתק מפסק דין זה לכל הצדדים.

ניתן היום, כ"ו אלול תשע"ג, 01 ספטמבר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ