מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אעסם(עציר) נ' מדינת ישראל - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אעסם(עציר) נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 17/03/2014 | גרסת הדפסה
עמ"י
בית המשפט המחוזי באר שבע
24337-03-14
12/03/2014
בפני השופט:
אלון אינפלד

- נגד -
התובע:
רפעת אעסם (עציר)
הנתבע:
מדינת ישראל

החלטה

לפני ערר על בית משפט השלום בבאר שבע מהיום, כב' השופטת סנדלר-איתן. החלטה בה התקבלה בקשת המדינה להארכת מעצרו של העורר ב-6 ימים.

העורר חשוד בכך, שתקף את אשתו וגרם לה חבלה וזאת על פני תקופה מסויימת ומוגדרת שהסתיימה לפני מספר חודשים וכן מעשה איומים "טרי".

בית משפט השלום הנכבד קבע שיש יסוד סביר לחשד המתאים לשלב בו אנו נמצאים וכן קבע שישנה עילת מעצר מכח חזקת המסוכנות הסטטוטורית וכן עילת מעצר מחמת חשש לשיבוש הליכי חקירה.

לעניין תקופת המעצר, הסתמך בית המשפט על הדוח הסודי שבו פורטו 10 פעולות חקירה נדרשות.

ברי שיש יסוד סביר לחשד מעצם הגשת התלונה. הסניגור מעלה ספקות ותהיות ואף מציע מניע אפשרי לעלילת דברים. דברים אלה צריכים להיבדק ולשם כך יש לחקור. חלק מפעולות החקירה המתוכננות אכן ניתנות לשיבוש.

בנסיבות אלה יש מקום להאריך את המעצר ולא ניתן כעת להסתפק בחלופת מעצר וזאת הן בשל חשש לשיבוש והן בגדר עילת מסוכנות.

יחד עם זאת, נשאלת השאלה לגבי אורך התקופה. אף אם יש פעולות חקירה לא מעטות, עדיין ישנם תיקים בהם יש טעם לביקורת שיפוטית מוקדמת, אף אם ברור שלא ניתן יהיה להספיק את כל הפעולות. זאת, מתוך מחשבה שאפשר שחלק מפעולות החקירה, בשלב הביניים, יספיקו כבר להבהיר את התמונה במידה מספקת על מנת שניתן יהיה להחליט אם נכון להמשיך את המעצר או לא.

לא שוכנעתי כי הנסיבות במקרה זה מצדיקות את הארכת המעצר לתקופה עליה הורה בית משפט השלום ודומני שיש מקום לעיון בקצב החקירה ובעיקר בהתפתחויות בחקירה בשלב מוקדם יותר.

נוכח כל האמור, הערר מתקבל באופן חלקי.

המעצר מוארך עד יום 14.3.14 שעה 11:00 בלבד.

ניתנה והודעה היום י' אדר ב תשע"ד, 12/03/2014 במעמד הנוכחים.

אלון אינפלד, שופט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ