מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אעלימי נ' מדלג - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אעלימי נ' מדלג

תאריך פרסום : 28/04/2013 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חדרה
29091-11-10
16/04/2013
בפני השופט:
קרן אניספלד

- נגד -
התובע:
נזאר אעלימי
הנתבע:
נור מדלג'
פסק-דין

פסק - דין

1.התובע הגיש נגד הנתבע שתי תובענות. האחת, בתא"מ 29091-11-10, תביעה כספית בסדר דין מקוצר לתשלום 18,398.10 ₪ להשבת הלוואות שהעמיד התובע לנתבע (להלן התביעה בגין ההלוואות); השניה, בתא"מ 11387-01-11, תביעה שטרית בה הוגשו לביצוע שלוש המחאות שנמשכו על חשבון הנתבע: המחאה על סך 2,000 ₪ ז"פ 25.5.2007, המחאה על סך 5,000 ₪ ז"פ 15.6.2007 והמחאה על סך 4,000 ₪ ז"פ 26.6.2007 (להלן התביעה השטרית וההמחאות).

2.בתביעה בגין ההלוואות נמחקה הכותרת ולנתבע הותר להגיש כתב-הגנה (החלטה כב' הרשם רומי מיום 22.2.2011). בתביעה השטרית ניתנה לנתבע רשות להתגונן במלוא סכום ההמחאות (החלטת כב' הרשם רומי מיום 11.7.2011).

3.הדיון בשתי התובענות אוחד והתברר לפני בכפיפה אחת. בתוך כך נשמעו עדות התובע מזה ועדות הנתבע מזה. לאחר שמיעת העדויות באו בעלי-הדין לכלל הסכמה שפסק-הדין ינתן לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט על-סמך החומר המצוי בתיק וסיכום טענות שיוגש בכתב.

4.עיינתי בכתבי-הטענות ובתצהירי הצדדים, נתתי דעתי לעדויותיהם ולטענות בסיכומיהם. על סמך אלה, ומשהוסמכתי להכריע בהליך לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט, אני מורה כלהלן:

א.התביעה בגין ההלוואות נדחית במלוא סכומה.

ב.התביעה השטרית מתקבלת במלוא סכומה.

ג.כל אחד מבעלי-הדין ישא בהוצאותיו בגין ניהול ההליכים בכפוף לאמור להלן בס"ק ד'.

ד.חיוב מי מהצדדים בהוצאות על-פי החלטות ביניים יעמוד בעינו. הדברים אמורים גם בחיובים שהושתו על-פי החלטותיו הנ"ל של כב' הרשם. בתוך כך ישא הנתבע בחיוב שנקבע בהחלטת כב' הרשם מיום 11.7.2011.

5.הסכום הפסוק ישולם על-ידי הנתבע לתובע תוך 30 יום מן המועד בו יומצא לו פסק-הדין. לא ישולם הסכום, יהא התובע רשאי לפעול לגבייתו בתיק הוצל"פ (חדרה) 12-11908-10-3 בו הוגשו ההמחאות לביצוע. עיכוב ההליכים בתיק ההוצל"פ מבוטל.

המזכירות תמציא את פסק-הדין לצדדים.

ניתן היום, ו' אייר תשע"ג, 16 אפריל 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ